Prostreno.cz

Přírodní léčebné prostředky na arteriální hypertenzi

Dáváte si do čaje citron? Když tak budete činit každý den, váš tlak se z vysokých hodnot může vrátit do těch bezpečných. To stejné platí i pro skořici a celer!

K vysokému krevnímu tlaku neboli arteriální hypertenzi přispívá mnoho faktorů. Na seznam těch nejvlivnějších patří věk, genetika, sedavý způsob života i nadváha. Jak k této patálii vlastně dochází? Strůjcem jsou ucpané cévy a tepny, které brání správné cirkulaci krve. Výsledkem je pak zvýšené riziko ischemické choroby srdeční, mozkové příhody a ledvinového selhání, přičemž může dojít také k poškození oční sítnice. Lékaři z Americké kardiologické asociace uvádí, že nejlepší léčbou je v tomto případě pravidelný pohyb a vhodný jídelníček. Co by v něm nemělo chybět?

Citrusové plody jsou kyselou medicínou

Citrony, pomeranče, limety, mandarinky a grapefruity jsou zřejmě nejznámějšími zdroji vitaminu C. Tato antioxidační živina nejenže posiluje imunitu, pomáhá také neutralizovat škodlivé účinky volných radikálů, čímž podle výše zmíněných expertů přispívá k regulaci tlaku. A co víc, citrusové plody obsahují nemalé množství draslíku, který zlepšuje náladu, ovlivňuje aktivitu svalů a zachovává optimální funkce nervů i trávicího systému.

Celer, podceňovaný poklad

Že celer je obyčejnou a nicneříkající potravinou? Opak je pravdou. Platí totiž za štědrého zprostředkovatele fytochemických látek (ftalidů). Díky tomu funguje jako přírodní léčivo hypertenze, zatímco snižuje hladinu stresových hormonů a detoxikuje organismus. Tato kořenová zelenina, která se v Evropě začala pěstovat až po třicetileté válce, se ovšem doporučuje i pacientům s plicními infekcemi, bolestmi kloubů nebo problematickým trávením.

Skořice. Tradiční poklad

Svého času byla hodnota skořice srovnatelná se zlatem. I dnes je ale ceněným ochucovadlem! Koření charakteristické vůně regeneruje tkáně a urychluje látkovou výměnu. V kombinaci se silným protizánětlivým působením mírní projevy akné a dalších kožních obtíží. Souběžně dodává energii a potlačuje akumulaci tuků v těle. Špetka skořice denně podle závěrů studie zveřejněné v magazínu Journal of Clinical Nutrition také pomáhá normalizovat komplikaci, které je věnován tento článek. Už jste ji dnes měli?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Omeleta plněná špenátem

(35 hlasů)

Jarní snídaně s ředkvičkou

(23 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat