Prostreno.cz

Kdy je ten správný čas na jarní detox

Stravujete se docela zdravě, sportujete a nezapomínáte ani na duševní relax. A přesto máte pocit, že tak nějak nejste úplně fit? Pak by řešením pro vás mohl být detox.

Příroda to zařídila dobře – naše tělo nám vždy dokáže různými způsoby ukázat, co právě potřebuje. A potom už je jen na nás, abychom tyto signály rozpoznali a zařídili se podle nich.

Následujícími signály vám tělo chce říct, že potřebuje vnitřní očistu, a pak je čas na detoxikační kúru.

Únava

Neustálé vyčerpání a únava jsou typickými znaky pro to, že vaše tělo potřebuje pauzu. Očividně je totiž nepřetržitě zaměstnané vyplavováním jedů z vašeho těla. Když ho zbavíte té tíhy a detoxikujete svoje tělo, rychle zjistíte, že vyčerpání zmizelo a vy jste opět plní síly a elánu do života.

Pomalé myšlení

Normálně jsou vám spojitosti mezi různými věcmi a situacemi jasné hned a i v myšlení jste docela bystří? Když najednou zjistíte, že vám rozhodnutí a pochopení věcí trvá nezvykle dlouho, může to být tím, že jste vším tím přetěžováním ve snaze podat nejlepší výkon ztratili duši.

Tělesný zápach

Zdá se vám, že jste najednou zvláštně cítit, ačkoli jste s tím nikdy neměli problémy? To vám vaše tělo ukazuje, že potřebuje očistnou kúru. Nejčastěji se v takovém případě objevuje zápach z úst, ale můžete také zaznamenat zapáchající pot nebo intimní zápach. 

Špatná pleť

Pleť neodráží jen, jak se vede naší duši, ale je také významným indikátorem pro naše tělesné zdraví. Pokud máte na obličeji nebo na těle červené fleky, akné nebo jiné kožní projevy, mohlo by to znamenat, že vaše tělo obsahuje jedovaté látky. Zde kromě ozdravné kúry pomohou pleťové masky, které vaši pleť vyčistí a zklidní.

Trávicí obtíže

Správné trávení je pro tělo velmi důležité. Pokud trpíte zácpou, nemůže vaše tělo vyplavovat jedy. V tomto případě je tedy detoxikační kúra obzvlášť důležitá.

Přibývání na váze

Jestli se na vaší životosprávě nic nezměnilo a vy se stravujete jako doposud, sportujete stále stejně a přesto přibíráte, může to mít hormonální příčinu, ale také zatížení těla jedovatými látkami. Dopřejte proto svému tělu dlouhou detoxikační kúru, aby se vrátilo zpátky do rovnováhy.

Spánek

V noci by mělo tělo prostě vypnout a odpočívat. Ale pokud máte v sobě příliš mnoho škodlivých látek a tělo s nimi musí bojovat dnem i nocí, může na odpočinek zapomenout. A když vaše potíže přetrvávají, i když už jste vyzkoušeli všechny triky, může i s tímto problémem pomoci detox.

A jak čistíte svoje tělo a duši vy?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat