Prostreno.cz

Koupel s epsomskou solí léčí celý organismus

Představte si, že žijete ve světě, v němž jde ten nejpříjemnější odpočinek spojit s léčením. Zkusíte si do vany přisypat jistou sůl, která zbavuje migrény, toxinů, stresu, špatné nálady i nespavosti?

Epsomská sůl. Vůbec nevíte, co si pod tím představit? Pojďme si o tomto „cizinci“, který ve své struktuře obsahuje hořčík, síru a kyslík, něco říct. Jde o prostředek, jenž se využívá vnitřně i zevně. V případě přímé konzumace poslouží jako účinné projímadlo, jež navíc organismus vyčistí od škodlivých látek. Pokud si tuto sůl přidáte do koupele, vaše tělo bude hýčkáno mnoha bonusy. Který na vás zapůsobí nejvíce?

Úleva při migréně

Migréna je nechvalně známé chronické onemocnění, které může člověka trýznit klidně i tři dny. Za obvyklé spouštěče se považují genetické dispozice, kolísající hladinu hormonů nebo stres. Častými pachateli bývají i meteorologické vlivy, nedostatek i nadbytek spánku, kouření, alkohol, únava či přílišná fyzická zátěž. Ať už ale pomyslný vítr fouká odkudkoli, lázeň s epsomským přídavkem představuje rychlou první pomoc. Pozitivní účinky při snižování bolesti jsou připisovány zmíněnému hořčíku, který zároveň zmírňuje záněty.

Lepší spánek i psychické rozpoložení

Jmenovanou slanou „medicínu“ objevenou v 17. století ve městě Epsom, jež leží v anglickém hrabství Surrey, lze do koupelny povolat i v případě spánkových obtíží a vypjatých nervů. Její složení uklidňuje od stresu a uvolňuje svaly, přičemž zasáhne i do produkce melatoninu. Tento hormon kromě toho, že navozuje ospalost, bývá také spojován s menší pravděpodobnosti rakoviny.

Kožní mykóza? Osolte jí to

Kožní mykóza je stav projevující se svěděním, pálením a zarudnutím pokožky. Žádnou výjimkou není ani její nadměrná suchost, popřípadě tvorba prasklin a puchýřků. Tento zákeřný nepřítel se může objevit prakticky kdekoli na těle, pokud ale hovoříme o nejčastěji zasažených oblastech, jednoznačně jde o chodidla, nehty a dlaně. Víte o tom svoje? Zkuste se ponořit do lázně, do níž přidáte zhruba 475 ml epsomské soli. Tato procedura zatne tipec plísňovým infekcím i zápachu nohou. Rovněž vaši pleť zbaví toxinů, což nepochybně zlepší její kvalitu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat