Prostreno.cz

Léto bez křečových žil zajistí mrkvová pasta

Trápí vás viditelné křečové žíly, kvůli nimž jste se zřekli kraťasů i krátkých sukní? Pak je pro vás mazání složené z mrkve, jablečného octa i aloe vera správnou volbou.

Křečové žíly neboli varixy jsou hodně rozšířeným problémem. Proč se něco takového vůbec tvoří? Strůjcem téhle patálie bývá porucha pevnosti žilních stěn, nevhodný jídelníček, vysoký krevní tlak, nadváha nebo dlouhodobé stání třeba při vykonávání zaměstnání. Svou roli zde ovšem sehrávají i genetické dispozice, takže může jít o nechtěné rodinné dědictví. Jenže co s tím? Nejste-li naklonění chirurgickému zákroku a delší rekonvalescenci, i pasta připravená z dostupných surovin představuje způsob, jak křečové žíly zmírnit. Z čeho přesně si ji připravit?

Recept z přírody

Budete potřebovat zhruba půl šálku nasekané mrkve. Tato kořenová zelenina obsahuje vysoký podíl antioxidantů i vitaminu A, který podporuje krevní cirkulaci, urychluje regeneraci kožních tkání a zlepšuje kvalitu pokožky. Mimochodem, věděli jste, že pravidelná konzumace mrkve snižuje riziko srdečních chorob? Ale o tom až jindy. Teď se zaměříme na další ingredienci, bez které se při výrobě zmíněné pasty neobejdete.

Jablečný ocet není jen obyčejné ochucovadlo

Na scénu přichází jablečný ocet. A je třeba ho náležitě přivítat, neboť i tato tekutina má nesporné léčivé účinky. Vás bude nejvíce zajímat asi to, že její složky zlepšují krevní oběh a zabraňují tvorbě sraženin, což se teď pochopitelně náramně hodí. K nasekané mrkvi tedy přidejte půl šálku octa. Ani tak ještě není směs kompletní, protože zbývá poslední surovina.

Aloe vera nesmí chybět

Gel z rostliny aloe vera je vychvalován již celá staletí. Nabízí přes 200 aktivních látek, a to včetně vitaminů, minerálů, enzymů a aminokyselin, díky čemuž je vhodným prostředkem na jakékoli kožní nedokonalosti a záněty. Jakmile ze své rostliny získáte tři polévkové lžíce a vmícháte je do nachystaného základu, máte hotovo. Vzniklou medicínu nanášejte na postižené oblasti každý den a nechte ji působit vždy půl hodiny, poté ji smyjte vlažnou vodou.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat