Prostreno.cz

Domácí řešení rozbouřeného žaludku

Je vám jedním slovem nanic? To si žádá zásah jablečného octa, rýžové vody nebo banánu. Úleva se dostaví co nevidět.

Nevolnost, odborně nazývána jako nauzea, bývá nepříjemnou patálií, jež člověka dokáže z běžného denního „provozu“ úplně vyřadit. A že za ni může jen jídlo, které prostě nesedlo? Kéž by to bylo tak jednoduché! Za rozbouřeným žaludkem mnohdy stojí i stres, nízký krevní tlak, menstruace, migréna, spánkový deficit nebo jízda v dopravním prostředku. Co si v takovém případě počít? Porozhlédněte se v domácích zásobách, zda tam nemáte tyto osvědčené zachránce.  

Jablečný ocet pro útěchu i štíhlé křivky

Ocet z jablek není jen tak ledajakým ochucovadlem. Koneckonců, vždyť patří mezi staré lidové léky, což potvrzuje mnoho historických pramenů. Disponuje totiž antibakteriálními, antivirovými a antimykotickými účinky. Zároveň obsahuje cenné aminokyseliny a enzymy, které obnovují vnitřní rovnováhu, proto bývá jako řešení nevolnosti tolik uznáván. Rozmíchejte jeho dvě lžičky v šálku vlažné vody a přidejte trochu medu. Jestli vás to potěší, tahle směs podporuje i hubnutí, jak praví závěry americké studie zveřejněné v magazínu Journal of Nutritional Food.

Rýžová voda ještě poslouží

Rýžová voda je v podstatě bílý roztok, který vzniká po namáčení nebo vaření rýže. Často jsou vyzdvihovány jeho přednosti v kosmetice, neboť zpomaluje tvorbu vrásek, uzavírá póry, uklidňuje podrážděnou kůži a vyrovnává tón pokožky. Souběžně posiluje vlasy a předchází jejich poškození. Ovšem nezklame ani jako vnitřně užívaná medicína, protože zmírňuje záněty, tlumí bolest a má příznivý vliv na vnitřní sliznici žaludku.

Banán, záchrana z tropů

Že banán díky vysokému podílu draslíku přispívá k regulaci krevního tlaku, čímž zlepšuje kondici celého kardiovaskulárního systému, asi nikoho příliš nepřekvapí. Proč s ním ale zkusit zažehnat i břišní nepohodlí? Jeho vláknina zapůsobí na střeva, zatímco stimuluje aktivitu žluči i žaludečních šťáv, čímž celou situaci uklidní. Banán jako takový představuje východisko při zácpě, průjmu, pocitu těžkosti i nadýmání.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat