Prostreno.cz

Skořice vám pomůže zhubnout

Stále nemáte tělesné křivky zcela podle svých představ? Klid, než přijde léto, všechno může být úplně jinak. Možná i díky pravidelné konzumaci skořice!

Lidstvo zná skořici již několik tisíc let. Zatímco u nás se nejčastěji přidává do sladkého pečiva, v zemích, odkud toto koření pochází, se jí hlavně s luštěninami, rybami, zeleninovými omáčkami a kuřecím masem. Jak ji nejčastěji využíváte vy? Třeba by vás mohlo zajímat, že patří mezi hubnoucí hity. Proč má tahle sypká ingredience při přípravách na plavkovou sezonu důležité slovo?

Metabolismus pracuje na plné obrátky

O metabolismu se v souvislosti s dietou hovoří asi nejčastěji. Věděli jste, že ho značně zpomaluje třeba nedostatek kvalitního spánku nebo stres? Chcete-li ho tedy pořádně nakopnout, nepodceňujte noční odpočinek ani psychickou pohodu. Zaměřit se však můžete i na skořici, jejíž doporučená denní dávka jsou takové tři gramy, což odpovídá jedné čajové lžičce. Je prokázáno, že obsahuje složky, které urychlují látkovou výměnu a pomáhají spalovat tuk, a to zejména v oblasti břicha.

Aromatická prevence nezřízeného mlsání

Hodně velkým úskalím při shazování nadbytečných kil je touha po sladkostech a dalších „zakázaných“ potravinách, která se dostavuje hlavně ve večerních hodinách. A o to je to horší! Vyřešil by to zámek na lednici? Nebo snad jiné radikální řešení? Je to možné. Vsadit ale můžete i na jmenovanou ingredienci. Mezi její hlavní výhody patří schopnost potlačovat chutě k jídlu.

Zdroj energie, který oceníte

Co si budeme vykládat, zprostředkovatelů energie není nikdy dost. Za jeden takový báječný doping je považována právě skořice, která reguluje hladinu cukru v krvi a dobíjí baterky. Alespoň takový je názor vědců, kteří na základě svých studií rovněž poukazují na to, že také zlepšuje vstřebávání živin a snižuje škodlivý cholesterol. Díky zahřívacím a detoxikačním vlastnostem prý mírní i projevy celulitidy. Co si ji tedy vmíchat do šálku vody a dopřát si léčivý a zeštíhlující drink?





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat