Prostreno.cz

Umírněná konzumace piva prospívá zdraví

Kdo by nechtěl mít menší riziko srdečních onemocnění, Alzheimerovy choroby nebo diabetu, viďte? A teď si představte, že tou správnou prevencí je podle všeho ledově vychlazené pivo!

Mezinárodní den piva se sice slaví až v srpnu (připadá vždy na první pátek osmého měsíce roku), nicméně podle návštěvnosti restaurací a zahrádek to vypadá, že jeho oslavy čile probíhají už v těchto dnech. Ostatně, ať se přihlásí ten, komu se v době koronavirové po točeném nestýskalo! A pokud to zůstane jen u jednoho, může chmelový mok lidskému zdraví skutečně prospět. Alespoň tedy podle odborníků, kteří poukazují na tyhle benefity.

Osvěžující prevence nemocí srdce

Máte strach z kardiovaskulárních onemocnění nebo mozkové mrtvice? Spláchněte obavy půllitrem „tekutého chleba“, radí američtí vědci z Pensylvánské státní univerzity. Jejich výzkum, do něhož bylo zahrnuto 80 tisíc respondentů, naznačuje, že umírněná konzumace piva pomáhá díky četným antioxidantům zpomalit úbytek „dobrého“ cholesterolu, čímž vlastně snižuje riziko jmenovaných komplikací. Údajně až o 30 procent! No vida, a pak že se ve všem nedají hledat nějaká pozitiva…

Duševní pohoda, kterou jen tak něco nenaruší

Jiný americký průzkum, tentokrát uskutečněný na illinoiské  Stritch School of Medicine, zase prokázal, že lidé, kteří nepřekročí „bezpečnou“ dávku jednoho vychlazeného kousku, mají o 23 procent nižší pravděpodobnost, že je postihne Alzheimerova choroba. Podle předpokladů za tímto vskutku zajímavým jevem stojí obsažený křemík, který předchází poškození mozku.

Cukrovka? I té se snad lze vyhnout

Pivem proti diabetu? Ačkoli to zní přinejmenším bláznivě, je to tak. Myslí si to experti z Harvardovy univerzity. Ti se domnívají, že alkohol v pivu zvyšuje citlivost na inzulín, což může pomoci v prevenci cukrovky. Pokud jde o další pivní výhody, hovoří se o normalizaci tlaku, podpoře ostrého zraku a pozor, dokonce i pružnější pokožce. Ovšem opět je třeba zdůraznit, že tyto přínosy se týkají pouze přiměřené konzumace, což je to zmíněné jedno pivo denně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Tagliatelle s hráškem

(5 hlasů)

Kotlety na víně

(3 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat