Prostreno.cz

Okurková dieta shodí kila do léta

Tak do dvou týdnů byste potřebovali snížit tělesnou hmotnost, protože vás čeká důležitá událost? Dá se to stihnout. Vsaďte na dietu postavenou na okurkách! Její účinnost vás možná hodně překvapí.

Potřebujete rychle shodit nadbytečná kila, ale na dlouhodobé odtučňovací kúry vás vůbec neužije? Pak by mohla být řešením okurková dieta, kterou se doporučuje držet maximálně dva týdny. Její zastánci tvrdí, že díky ní lze shodit až šest kilo. A jak to vypadá v praxi?

Hubnutí má zelenou

Už podle názvu je patrné, že v centru pozornosti jsou především okurky, jimiž nahradíte většinu přijatých potravin. Jeden středně velký kousek této zeleniny obsahuje jen něco kolem 45 kalorií, takže i kdybyste jich snědli deset najednou, o žádnou kalorickou bombu se rozhodně nejedná.

Na stranu druhou jsou ale okurky chudé na bílkoviny, proto byste v zájmu zachování svého zdraví do jídelníčku měli zařadit i zdroje proteinů, jako jsou například vejce, ryby, sezamová semínka a ořechy. Ideální je také kuřecí maso, řecký jogurt, kvalitní šunka nebo sója. Vraťme se ale zpět k okurkám. Proč jsou jejich vlastnosti při redukci váhy tolik vítané?

Vzpruha pro svaly

Jmenovaná zelenina typicky podlouhlého tvaru nabízí oxid křemičitý, o kterém je známo, že příznivě ovlivňuje pojivové tkáně. Zprostředkovává také stopové prvky, jež budou balzámem pro svaly, a to nejen po náročnějším cvičení a posilování.

Detox, jenž má grády

Ať už budete okurky jíst jen tak samotné, nebo si je sem tam nastrouháte i do vody, čímž vznikne osvěžující nápoj, máte postaráno o důkladný úklid celého systému. Mají totiž schopnost detoxikovat organismus. A to se při zeštíhlujícím období pochopitelně jenom hodí. S tím vlastně trochu souvisí i následující řádky.

Dávka energie, která přijde vhod

Někteří odborníci se přiklánějí k názoru, že tělo zbavené nečistot, toxinů a dalších odpadních produktů si na nedostatek energie nemůže stěžovat. Čím více okurek tedy spotřebujete, tím více budete mít elánu. A ještě podpoříte plnění pitného režimu, který je zásadní v každém případě.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Domácí granola

(2 hlasů)

Frittata s rajčaty

(12 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat