Prostreno.cz

Osvědčená kosmetika z kuchyně

Med, jogurt, mořská sůl či banán? Máte-li něco z toho po ruce, neváhejte toho ve prospěch vaší pleti využít. S pomocí těchto potravin se zbavíte pigmentových skvrn, černých teček, pupínků i odumřelých kožních buněk.

Mít mladistvou pokožku bez vad a nedokonalostí? Tak tomu by se zřejmě nebránil vůbec nikdo. Ne všichni si však mohou dovolit pravidelné kúry v kosmetickém salonu. Nebo utrácet tisíce za speciální kosmetiku! Jak jinak ale o kůži láskyplně pečovat a docílit její krásy a zdraví? Zkuste to pomocí běžných potravin, které máte v kuchyni. Třeba tyhle dokážou mile překvapit.

Med a jogurt jsou osvědčené zbraně

Med je třeba v Řecku naprosto nepostradatelnou surovinou. A zdaleka nejen při přípravě nejrůznějších kulinářských výtvorů! Přispívá totiž k léčbě zánětů, vyrážek i ekzémů. Zároveň vykazuje antibakteriální vlastnosti, přičemž hydratuje, hloubkově vyživuje a vyhlazuje vrásky. Pokud ho smícháte s bílým jogurtem, který zase zmenšuje rozšířené póry, podporuje regeneraci a urychluje hojení, získáte skutečně famózní zkrášlující masku, jejíž ideální doba působení je nějakých 30 minut.

Mořská sůl je vážně nad zlato

Mořská sůl obsahuje spoustu cenných živin, které se uplatní při zlepšování zevnějšku. Jejím propojením s olivovým olejem vznikne směs, jež spolehlivě odstraní odumřelé kožní buňky. Takový domácí peeling rovněž vymazává pigmentové skvrny i černé tečky, podpoří krevní cirkulaci a stimuluje tvorbu kolagenu. Mořská sůl je navíc efektivním léčitelem akné, neboť má schopnost eliminovat jakékoli bakterie.

I banán je k nezaplacení

Banán je nejen chutný, ale i prospěšný. Vždyť předchází zácpě, přispívá k regulaci krevního tlaku a zvyšuje energetickou hladinu. Také předchází žaludečním vředům, podporuje produkci hormonů způsobujících dobrou náladu, odvodňuje, posiluje imunitu a detoxikuje organismus. Co dál? Nutriční profil tohoto exotického ovoce obnovuje přirozenou strukturu pokožky, což z něj dělá vítaného spojence při potížích se suchou kůží.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Boloňské špagety

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat