Prostreno.cz

Po masce z třešní vaše pleť doslova zajiskří

Třešně je možné využít mnoha způsoby. A to nejen v kuchyni! Už jste slyšeli, že v podobě pleťové masky zpomalují tvorbu vrásek a vyhlazují kůži, zatímco chrání před UV zářením?

Je to sotva pár týdnů, co se pod rozkvetlými třešněmi rozdávali tradiční májové polibky ostošest. Dnes si k těmto stromům nechodíme pro ně, ale pro sladké plody. Pojďme si připomenout jejich schopnosti, možná netušíte o všech účincích, které mají!

Když je jídlo lékem

V třešních bychom nalezli mnoho vitaminů a minerálů, díky kterým jsou opravdu přínosem pro zdraví. Podporují imunitní systém, pevnost kostí í krvetvorbu. Napomáhají také při parodontóze, zmírňují projevy revmatismu a zlepšují funkce mozku. Někteří odborníci se dokonce domnívají, že představují prevenci Alzheimerovy choroby i rakoviny.

Tahle přírodní sladkost, která byla oblíbená už ve starém Římě, zároveň tlumí bolesti svalů po cvičení, příznivě ovlivňuje funkci štítné žlázy, chrání cévy před poškozením a zkvalitňuje spánek. Třešně se chlubí také protizánětlivými a detoxikačními účinky, tudíž čistí nejen krev. Co když je nebudete jíst, ale dáte si je na obličej? Ani tak neprohloupíte.

Kosmetika ze stromu účinkuje na výbornou

Tyto plody totiž mají vzácnou vlastnost napínat kožní vazivo. Souběžně eliminují škodlivé volné radikály a nežádoucí enzymy, jež urychlují stárnutí pleti. Přímo blahodárně působí proti vráskám a unavené pokožce, přičemž ji zjemňují a zvláčňují. Obsažený betakaroten se zase postará o ochranu před slunečním UV zářením, což je hodně aktuální téma. A jak tenhle omlazující prostředek použít v praxi?

Domácí maska, která dodá pleti jiskru

Rozmělněnou dužinu třešní lze zkombinovat třeba s medem a citronovou šťávou. Nic nezkazíte ani tím, když ji smícháte s jahodami a trochou růžové vody. Účinná maska vznikne i tehdy, pokud třešně seznámíte s jogurtem a třtinovým cukrem, čímž získáte skvělou exfoliační péči. Spojit je ovšem můžete i s olivovým olejem, ovesnými vločkami, kukuřičnou moukou nebo vaječným bílkem. Ať už zvolíte kteroukoli přísadu, mějte na paměti, že ideální doba působení výsledného produktu je něco kolem 20 minut, poté je čas na odstranění pozůstatků vlažnou vodou nebo vlhčeným ubrouskem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Frittata s hráškem

(21 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat