Prostreno.cz

Jablečný ocet je užitečný zejména pro ženy

Ocet z jablek se vážně nehodí jen do salátu, věříte? Konkrétně slabšímu pohlaví nabízí první pomoc při dietě a menopauze, zatímco omezuje pravděpodobnost syndromu polycystických ovarií. Navýšíte tedy jeho zásoby?

Jen málokterá surovina má tak široké využití jako všemi milovaný a vychvalovaný jablečný ocet. Ten je již odpradávna považován za všestranný všelék, čisticí prostředek, kuchyňské ochucovadlo i kosmetické zkrášlovadlo. Jaký užitečný může být zejména pro ženy?

Spojenec v těžkých časech diety

Jmenovaný tekutý produkt obsahuje široký komplex vítaných složek, nicméně největší pozornosti se zřejmě těší kyselina octová. Ta prokazatelně podporuje odbourávání tuků, urychluje metabolismus a tlumí chutě k jídlu. Uvádí to poznatky americké studie publikované v magazínu Journal of American Board of Family Medicine. Z jejích závěrů se také dozvídáme, že každodenní konzumace jablečného octa nejenže urychluje hubnutí, zároveň také důkladně detoxikuje organismus a pomáhá při únavě. A komu by se právě tohle nehodilo?

Prevence PCOS

Syndrom polycystických ovarií (PCOS) je gynekologické onemocnění, jež je způsobeno nadbytečnou produkcí mužských pohlavních hormonů. Podle lékařských statistik jde o nejčastější endokrinologický problém, jehož následkem bývá neplodnost. Lze se proti tomu nějak bránit? Ano, existují určité možnosti. Některé výzkumy naznačují, že jablečný poklad dokáže nastolit hormonální rovnováhu, čímž pravděpodobnost tohoto závažného syndromu značně omezuje.

Záchranné lano v menopauze

Menopauza je náročným milníkem v životě každé ženy. A proč náročným? Zpravidla ji doprovázejí nepříjemné příznaky, jako jsou bolesti hlavy, zvýšená potivost, infekce močových cest, deprese nebo nespavost. I v tomto těžkém období se ale lze spolehnout na jablečný ocet. Jeho složení totiž snižuje intenzitu návalů horka a tělo celkově alkalizuje. Tím dokáže rázně utišit bolestivost kloubů i migrénu, stejně jako trable s poruchami trávení.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat