Prostreno.cz

Esenciální oleje proti vypadávání vlasů

Zase máte v odtoku celý chomáč vlasů a s tím, co vám uvízlo v hřebenu, byste si mohli udělat příčesek? Nejvyšší čas na zahájení esenciální léčby! Osloví vás levandule, bazalka nebo snad cypřiš?

Nadměrné vypadání vlasů je znepokojující problém, který postihuje muži i ženy. Ačkoli si kdekdo myslí, že hříva řídne jen úměrně s věkem, celé je to mnohem složitější. Za jejím úbytkem mnohdy stojí nutriční nedostatky, genetika nebo některé léky, a to včetně antikoncepce. Velký podíl na tom může mít i stres, nadměrné používání suchého šamponu, porucha štítné žlázy a prodělaná infekce. Jakou léčbu si naordinovat? Třeba ta esenciální může pomoci…

Levandule konkuruje drahé kosmetice

Esenciální oleje mají široké pole působení a péče o vlasy je jedním z nich. Hodně zmiňovaná je v tomto případě levandule, která urychluje růst. Její antibakteriální a antimikrobiální vlastnosti rovněž regulují tvorbu lupů a zlepšují zdraví pokožky hlavy, což může přispět ke zmírnění nechtěných ztrát. Buď ji můžete přidat do šamponu, nebo ji smíchejte s dalším nosným olejem. Získanou směs pak naneste ke kořínkům i po celé délce a nechte ji působit 20 minut. Sluší se podotknout, že tenhle voňavý zlepšovák nabízí své služby i pokud jde o akné, stačí ho aplikovat na zasažená místa.

Bazalka je sázka na jistotu

Obrovskou výhodou bazalkového oleje je vysoký obsah hořčíku, který korunu krásy zoceluje. Tento minerál je také považován za mocnou látku zastavující vypadání, jež navíc snižuje zánětlivost organismu. Bazalka jako taková usnadňuje rozčesávání, stimuluje krevní cirkulaci a uklidňuje svědění. Použijte ji tak, jako je popsáno výše. A stejně můžete naložit i s dalším spojencem.

I cypřiš je skvělým pomocníkem

Inhalace esenciálního cypřišového olejíčku pomáhá normalizovat krevní tlak, uvolňuje dýchací cesty, léčí nachlazení a navozuje dobrou náladu. Pokud jde o vnější využití, lze jím utišit chronické bolesti svalů či kloubů. Nebo zabojovat proti řídnoucímu nadělení! Tedy alespoň tak to vyplývá hned z několika vědeckých studií.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat