Prostreno.cz

Malinová pleťová maska nadchne každou pleť

Plní funkci přírodního peelingu, jsou voňavé a opojně sladké. Maliny bývají radostí léta. Připravujete z nich cheesecake, bublaniny i marmelády? Nechte si něco stranou, hrstka se vám bude hodit na pleťovou masku s neuvěřitelnými účinky!

Maliny dozrávají od července do září, v závislosti na odrůdě. Dobu sběru poznáte jednoduše podle barvy plodů. Ve většině případů bývá narůžovělá, ale také červená nebo temně fialová. Mimochodem, od roku 2019 má Británie prvního robotického robota na sběr malin na světě. Jeho vývoj přišel na víc jak 20 milionů korun, přičemž jedna minuta času představuje jednu malinu v košíku. Zájem o něj je, už jen proto, že maliny jsou plné antioxidantů a všichni vědí, že právě ty se považují za sérum mládí.

Účinnější než plastická chirurgie

Působí proti volným radikálům a UV záření, zpomalují stárnutí pleti, redukují vzhled stařeckých skvrn, podporují pružnost a celkově přispívají k mladšímu vzhledu. To, že maliny obsahují i vitaminy A, B a E je jen třešničkou na dortu. Omlazující účinky jsou zaručené! Pokud je nanesete na pokožku a přidáte k nim ještě med a jogurt, dočkáte se vynikajících anti-aging výsledků, a to i když trpíte na akné, hyperpigmentaci či ochablou pleť. A jak se taková zázračná maska vlastně vyrábí?

Růžová vzpruha s opojnou vůní

Připravte si 8 malin, 2 polévkové lžíce přírodního (ideálně neslazeného) plnotučného jogurtu a 1 lžičku medu. Maliny rozmačkejte nebo rozmixujete, přidejte ostatní ingredience a vymíchejte do hladké pasty. Směs v tenké vrstvě naneste na obličej, ovšem vyhněte se oblasti okolo očí. Masku nechte působit 10 až 12 minut, máte-li však velmi citlivou pokožku, postačí vám rychlá „pětiminutovka“. Po uplynutí určené doby obličej opláchněte teplou vodu a jemně osušte měkkým ručníkem.

Regenerační kúra pro celé tělo

Nejlepších výsledků dosáhnete, když masku s medem a jogurtem budete v sezoně malin aplikovat dvakrát až třikrát týdně. A jelikož tyhle sladké plody maliníku obsahují i velmi mnoho biotinu, což je vitamin krásy ovlivňující nejen vzhled kůže, ale i nehtů a vlasů, denně si dopřejte jeden pokrm právě s malinami. Zkrásníte. Navíc maliny v čerstvé, zmražené i kompotované podobě jsou účinné při horečnatých onemocněních a působí proti řadě virů.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat