Prostreno.cz

Dopřejte svým ústům očistný výplach olejem

Bílé a zdravé zuby, bezchybná pleť, ukázková funkce ledvin nebo silná imunita. Zní vám to lákavě? Pak olej nevyužívejte jen při vaření, ale i jako součást dentální hygieny!

Kartáček, pasta, ústní voda nebo zubní nit. To jsou pomůcky, které k očistě chrupu používáme zcela běžně. Co když ale pravidla trochu porušíme a začneme si k tomu všemu ještě pusu vyplachovat olejem? Představa to možná není vábná, nicméně výhody téhle praxe přehluší všechny negativní myšlenky, které vás v její souvislosti napadnou. Vsadíte se?

Zpátky k tradičním postupům předků

Oil pulling je prastará ájurvédská technika, která slibuje celou řadu ohromujících účinků. V podstatě jde o to, že člověk v ústech „převaluje“ kokosový nebo sezamový olej, který následně vyplivne. Vypadá to jednoduše a také to jednoduché je, protože k osvojení této metody potřebujete jen vhodnou mazlavou ingredienci a trochu sebezapření. Co váš čeká, když to dáte?

Zdravé zuby i dásně

Až už zvolíte kterýkoli z uvedených olejů, snadno se zbavíte škodlivých bakterií a dalších mikroorganismů, které jsou příčinou zánětů, zubního kazu i plaku, špatného dechu nebo paradontózy. Mazlavý produkt je na sebe totiž pevně naváže, takže po jeho vyplivnutí s ním končí v umyvadle i strůjci nejčastějších dentálních potíží.

Zářivý úsměv, na který je radost pohledět

Toužíte po zářivě bílých zubech, které na titulních stranách časopisů odhalují i hollywoodské celebrity? Pak si možná čas od času v drogerii koupíte produkt, jenž vám přesně tohle slibuje. Víte ale, že většina těchto přípravků obsahuje chemická bělidla, hliník, benzen i umělá sladidla? Podle některých odborníků jsou toxickou noční můrou. Takřka všechny studie, které se na působení oil pullingu zaměřily, prokázaly, že zesvětluje chrup o několik odstínů – už po dvou týdnech. A bez následků…

Čistá a krásná pleť

Je to asi k nevíře, ale olej v puse přispěje i k vyřešení vašich problémů s pokožkou. Jelikož se jeho pomocí odstraňují bakterie a toxiny, které by jinak putovaly do těla, příznivě ovlivňuje i kvalitu pleti.

Další zajímavé bonusy

Oil pulling nesvědčí jen zubům a vizáži. Je prokázáno, že také tlumí bolesti hlavy a posiluje imunitu, zatímco podporuje funkce jater i ledvin. Zároveň mírní příznaky astmatu a bojuje proti hormonální nerovnováze. Ještě pořád tuhle techniku odmítáte zkusit?






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat