Prostreno.cz

Kořenky plné zeštíhlujícího koření

Když jde o hubnutí, je každá pomoc dobrá. Kde ji ale hledat? No přece ve vašich kořenkách! Nebo v nich snad nemáte pepř, kmín, kardamom nebo česnek?

Koření se využívá již od nepaměti. Podle archeologických nálezů s ním lidé ochucovali pokrmy už v pravěké době kamenné. O něco později se přišlo na to, že má také léčebné účinky, takže začalo mít cenu zlata. Vlastně, na tom se nic nezměnilo ani dnes, a to hlavně, když jde o hubnutí. Víte vy vůbec, kolik dietních pomocníků máte ve své kuchyni? S těmihle se při vaření nevyplácí šetřit!

Černý pepř, stimulant libida i metabolismu

Černý pepř pochází z Indie, odkud se rozšířil do celého světa. Kdysi se věřilo, že působí jako silné afrodiziakum, které navíc podporuje plodnost. Co je na tom pravdy, těžko soudit, jisté ale je, že pozitivně ovlivňuje metabolické funkce, zabraňuje ukládání tuků a přispívá k odstraňování přebytečné vody z organismu. Tedy alespoň takhle o této ingredienci hovoří vědci, kteří ji vnímají jako cennou součást redukčního jídelníčku.

I kmín shazuje nadbytečná kila

Podobné vlastnosti jako výše zmíněný pepř má také kmín. I on je mocnou zbraní proti nadváze, neboť předchází zavodňování a urychluje spalování kalorií. K tomu všemu spolehlivě snižuje hladinu vysokého cholesterolu, normalizuje krevní tlak a detoxikuje játra.

Kardamom napraví pošramocené trávení

Naprosto jedinečné složení kardamomu uvolňuje křeče v trávicím systému, zatímco zatne tipec nadýmání i nepříjemnému pocitu plného břicha. Je prokázáno, že působí preventivně i proti různým virům, jež mohou narušit bezproblémový chod zažívání. A protože je termogenní povahy, dokáže zeštíhlit siluetu. Pozvete ho na palubu?

Česneku není nikdy dost

O česneku je známo, že je takovým elixírem zdraví, protože prospívá kardiovaskulárnímu systému a čistí tepny od nahromaděných usazenin. Důvodů, proč ho přizvat ke stolu, je ale víc. Toto koření s charakteristickým aroma obsahuje enzym zvaný alicin. Ten má v popisu práce metabolizovat tukové buňky, proto usnadňuje cestu za vytouženými křivkami.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat