Prostreno.cz

Zdravá snídaně s ovesnými vločkami

Ovesné vločky jsou až neuvěřitelně zdravé. A když je připravíte následujícím způsobem, dokážete z nich vytěžit úplné maximum prospěšných látek.

Ovesné vločky jsou pro naše zdraví velmi prospěšné a vyplatí se je jíst pravidelně. Ale v jaké formě jsou nejzdravější a jak je nejlépe připravovat?

S borůvkami jako müsli

Borůvky jsou známé tím, že dokážou podpořit látkovou výměnu. Takže v kombinaci s ovesnými vločkami jsou velmi zdravé, a dokonce pomáhají při hubnutí. Sbohem pneumatiko na břiše!

S řeckým jogurtem

Řecký jogurt obsahuje obzvlášť hodně bílkovin a udrží vás dlouho s pocitem sytosti. Pokud si tedy dáte ke snídani ovesné vločky s řeckým jogurtem, zajistíte si dobrý základ a předejdete tomu, aby vás najednou přepadl hlad.

Kaše

Ovesná kaše je v Anglii typickou snídaní. A z dobrého důvodu! Teplá kaše je totiž velmi dobře stravitelná a dobrá pro žaludek. Jestli si ji připravíte s vodou nebo s mlékem, záleží jenom na vás. A v zimě si špetkou skořice krásně navodíte vánoční atmosféru.

Sušenky

Sušenky z ovesných vloček si můžete s sebou vzít na cesty, ke svačině do práce nebo je dát dětem do školy. A navíc se báječně hodí i jako zdravá alternativa cukroví na Vánoce.

K jejich výrobě potřebujete:

  • 100 g mouky
  • 50 g celozrnné mouky
  • 100 g ovesných vloček
  • 1 lžička prášku do pečiva
  • 90 g cukru
  • 1 vanilkový cukr
  • 2 kapky mandlového aroma
  • špetka mletého kardamonu
  • půl lžičky skořice
  • 1 vejce
  • 150 g másla
  • 100 g mletých mandlí
  • marmeládu na slepení
  • čokoládu nebo bílou polevu na ozdobení

Postup:

Všechny přísady spojte do těsta. Zabalte do potravinářské fólie a nechte alespoň 30 minut odpočívat v lednici. Plech vyložte pečicím papírem a předehřejte si troubu na 175 stupňů. Těsto tence rozválejte na lehce pomoučené pracovní desce. Nakonec vykrajujte libovolné tvary a pokládejte na pečicí papír. V předehřáté troubě pečte asi 12 minut. Po upečení vyjměte a nechte vychladnout. Po vychladnutí slepujte marmeládou a ozdobte čokoládou nebo bílou polevou.





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat