Prostreno.cz

Nevzhledné akné ustoupí po masce z ovesných vloček

Zase se vám objevil další pupínek? To je nadělení! Zatočte s akné pomocí ovesných vloček, které v kombinaci s citronem nebo kurkumou svedou divy.

Co je na ovesných vločkách tak zvláštního, že je výživoví poradci neustále doporučují? Jejich velkou předností je samozřejmě nutriční profil, v němž o antioxidanty, vitaminy, minerály a bílkoviny není nouze. Díky tomu představují prevenci diabetu, srdečních chorob a rakoviny. Rovněž je prokázáno, že posilují imunitu, přispívají k regulaci cholesterolu, normalizují krevní tlak a usnadňují hubnutí. Ale lze jimi vyřešit i trable s pokožkou. To jste věděli?

Pomoc, která přijde včas

Pokud trpíte na akné, ekzémy či vyrážky, můžete svůj vzhled vložit do „rukou“ ovesných vloček. Ovšem záchranné lano hodí i v případě suché, svědivé a podrážděné pokožky, rozšířených pórů nebo tmavých kruhů pod očima. Zní vám to moc hezky na to, aby to byla pravda? Berte to jako hotovou věc, říkají odborníci.

Složení uvedeného obilného výrobku totiž podporuje regenerační procesy, zatímco poskytuje úlevu od otoků a zarudnutí. Tahle typicky snídaňová potravina také absorbuje přebytečné oleje, obnovuje pH, usměrňuje rozbouřené hormony, čistí zanesené póry a odstraňuje odumřelé kožní buňky. Navíc obsahuje sloučeniny působící proti zánětům i zvlhčující lipidy a esenciální mastné kyseliny, které kůži zvláčňují a změkčují. Jak s ní zacházet v praxi? Možnosti jsou hned dvě, stačí si jen vybrat.

Maska s citronem a medem

Dvě polévkové lžíce ovesných vloček můžete smíchat s jednou lžící vymačkané citronové šťávy a trochou medu. Masku jemnými krouživými pohyby naneste na obličej zbavený líčidel a nečistot, poté ji nechte působit alespoň čtvrt hodiny a smyjte vlažnou vodou. Kromě výše jmenovaných pozitiv slibuje tahle péče i vyrovnání tónu pokožky, neboť citron je známý zesvětlující prostředek, jenž si s pigmentovými skvrnami nebere servítky.

Pomoc kurkumy

Stejná pravidla použití platí i pro následující zdokonalení, které si pro změnu připravíte z vloček, vody a kurkumy. Toto koření zároveň zpomaluje tvorbu vrásek, hloubkově vyživuje a zmírňuje zánětlivost. Sluší se poznamenat, že jinak zvaný indický šafrán je mimořádně vhodný zejména pro citlivou a mastnou pleť.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Tousty k snídani

(41 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat