Prostreno.cz

Neestetický vzhled jizev vylepší třeba med

Že když máte jizvu, musíte se s ní buď smířit, nebo jít cestou chirurgického odstranění? Takhle přímočaré to rozhodně není. K čemu by jinak existoval med a měsíček lékařský? I stará dobrá cibule podá pomocnou ruku!

Jizva vzniká v místě, kde došlo k poranění vlivem protržení ochranné vrstvy, tedy kůže. Ano, je to výsledek procesu hojení, takže bychom za tento útvar měli být vlastně rádi. To by ale nesmělo jít o poměrně neestetickou „ozdobu“! Jak se dá vzhled jizev podstatně vylepšit, a to bez nutnosti návštěvy lékárny a koupě speciální mastičky či krému?

Cibule

Cibule není jen kuchyňským ochucovadlem, ale i pomocníkem v mnoha nepříznivých situacích. Zastavuje totiž krvácení z nosu, neutralizuje zápach, čistí rámy obrazů, likviduje odolné skvrny na oblečení a její šťáva dokonce funguje i jako lepidlo. Ovšem vsadit na ni můžete i tehdy, pokud máte problémy s lupy, nadměrným maštěním vlasů, šedinami, bradavicí, kuřím okem nebo nevzhlednou jizvou. Aplikujte ji na postižené místo v pravidelných intervalech, ráda vám ukáže, co umí!

Měsíček

O schopnostech měsíčku lékařského moc dobře věděli už staří Egypťané, Římané a Peršané. Tato bylina urychluje hojení ran, popálenin a hlubších poranění kůže, zatímco přispěje k léčbě oparů, bércových vředů, křečových žil, ekzémů a vyrážek. Měsíčkový čaj je tedy jako regenerační pomazání vítaným nápravným prostředkem! A jestli vám trocha zbyde, myslete na to, že jeho konzumace povzbuzuje srdeční činnost, upravuje nepravidelnou menstruaci, tlumí záněty a normalizuje krevní tlak.

Med

Když vás deprimuje jizva, pěkně jí to oslaďte! Klidně třeba medem! Ani tohle řešení nezůstane bez pozitivní odezvy, neboť podporuje regeneraci poškozených tkání i buněk. Pokožku také vyhlazuje, zesvětluje, vyživuje a hydratuje, přičemž působí proti zánětům. Smíchejte med s vodou a pro ještě lepší efekt přidejte i trochu citronové šťávy. Pastu nanášejte na místa, jež vás tolik trápí, nejlépe pak každý den. Změn se dočkáte co nevidět!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Omeleta s našlehanou ricottou

(21 hlasů)

Vanilkové vafle

(40 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat