Prostreno.cz

Zkrotit akné je třeba již v pubertě

Naučte svou dceru (či syna) pečovat o pleť správně a včas. Pokud si vytvoří základní návyky, jak se o ni starat, a pomůžete jim vybrat kvalitní kosmetické přípravky, prokážete jim velkou službu, a to na celý život.

Akné, odborně nazývané acne vulgaris, je jedním z nejrozšířenějších onemocnění kůže. V období puberty obtěžuje více než 85 % mladistvých, potíže s ním ale mívají i dospělí. Pro ty, kdo jím trpí, je akné velmi nepříjemným dermatologickým problémem, který díky svým viditelným projevům nepříjemně ovlivňuje i psychiku.

Důsledná péče slibuje nejen rychlé a viditelné výsledky, ale také nezbytný dlouhodobý efekt. Jak zkrotit akné jednou provždy? Držte se těchto jednoduchých pravidel.

Čištění je základ

Začněte použitím čisticího gelu, který snižuje tvorbu kožního mazu, podporuje přirozené obranné mechanismy pokožky a chrání před dehydratací. Čistící gel odstraňuje odumřelé buňky, pomáhá uvolnit ucpané póry a předchází tvorbě zánětů. Dále efektivně reguluje přirozenou kožní mikroflóru a odstraňuje existující nečistoty v pleti, optimalizuje vzhled pokožky a má antibakteriální účinky.

Uklidněte sebe i pleť

Běžné denní krémy nejsou na aknózní a problematickou pleť vhodné. Taková pleť totiž potřebuje speciální dlouhodobou péči, aby na ni mohly působit potřebné aktivní látky. Proto volte vždy přípravky, které jsou přímo určené na problematickou pleť. Ačkoliv to možná zní jako paradox, přípravek by neměl pleť vysušovat, ale hydratovat. Přitom by měl mít lehkou texturu, která bude redukovat tvrobu kožního mazu a nejlépe rovnou i zmatňovat pleť.

Maskujte chytře a zdravě

Ano, nedokonalosti pleti chceme maskovat, ale i to je třeba dělat důmyslněji, než nanášet na pleť vrstvy jakéhokoli make-upu. Raději vyzkoušejte tónovací denní krémy, které regulují tvorbu kožního mazu během celého dne, hloubkově hydratují a zklidňují pokožku. Měly by být lehké, nemastné, sjednocovat pleť a krýt její drobné nedokonalosti – speciální tónovací pigmenty se totiž perfektně přizpůsobí odstínu pleti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat