Prostreno.cz

Vstup do podzimu s extra dávkou pozitivní energie

Hodila by se vám extra dávka pozitivní energie? Pak vyzkoušejte naše tipy! Každý vám pomůže před podzimní únavou dobít baterky, a navíc okamžitě dodá i dobrou náladu.

Krátce před zimou je nejlepší čas posílit si tělo a bleskurychle natankovat novou energii. Odpočinek je pro zdraví extrémně důležitý. Proto abychom zůstali zdraví, potřebuje lidské tělo neustálé střídání napětí a relaxace. V naší rychlé době ale odpočívání bereme pěkně zkrátka, a pak jsme z toho podráždění a nemocní. Naše tipy můžete vyzkoušet podle nálady a podle toho, jak se vám do nich bude během dne chtít.

Procházka ve dvou

Tu využije naše zdraví dokonce dvakrát – zaprvé prožíváme podle vědců v přírodě méně stresu a bolesti. A zadruhé jsou lidé, kteří pravidelně něco s přáteli podnikají, zdravější. Sociální kontakty podporují naše samoléčebné síly, jak zjistila jedna kanadská studie. Mimochodem nejvíce z procházky získáte, když půjdete přímo a plynule – tak si váš mozek lépe zapamatuje krásné zážitky.

Uvařte si něco pro dobrou náladu

Protože si máte jednoduše odpočinout, měli byste si i vaření co možná nejvíce ulehčit. Zkuste klidně vyzkoušet nějaký nový jednoduchý recept z typických podzimních surovin – cuketu, dýni, červenou řepu…

Vychutnejte si šálek čaje

Dopřejte si jeden celý den místo vody konvičku plnou bylinkového čaje. A klidně zkoušejte různé druhy. Každá bylinka má totiž pro tělo jiné využití. Řebříček posiluje činnost jater, máta je dobrá na žaludek a heřmánek zmírňuje záněty.

Dopřejte tělu kyslíkovou sprchu

Protože když jsme ve stresu, dýcháme jen povrchně, chybí našemu tělu často kyslík. A přitom zrovna on je tím nejlepším lékem. Když máte tkáň dobře zásobenou kyslíkem, nemůžou se bakterie tak dobře rozmnožovat a nehrozí riziko zánětů. Navíc máte hned dva způsoby, jak doplnit sklady – zpívejte! Přitom budete naprosto automaticky dýchat správně. A nechte si u toho otevřené okno. Nebo se při procházce na čerstvém vzduchu vždy desetkrát vědomě zhluboka nadechněte. Vždy nosem nádech a ústy výdech.

Zachyťte svoje štěstí slovy

Napište si, co vám dnes udělalo dobře, rozveselilo a nestálo ani jednu stokorunu. Všechno, co pohladí duši a zahřeje srdce, má léčebné účinky. Už jen krátký milý okamžik má na tělo stejný pozitivní účinek jako meditační cvičení. 





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat