Prostreno.cz

Mějte osud oparu ve vlastních rukou

Ještě včera jste na rtech cítili jen podivné svědění a dnes se klube opar velikosti pětikoruny? Tak to chce okamžitý zásah pod taktovkou droždí, meduňky nebo jedinečného propolisu!

Opar je vlastně nemoc. A to pěkně nakažlivá! Vážně ji ale způsobuje jen nechvalně známý virus Herpes simplex (HSV)? Možná ano, možná ne. Newyorský estetický zubní lékař a dermatolog Keith Arbeitman je totiž toho názoru, že prsty v téhle svědivé patálii klidně může mít i dlouhodobý stres, fyzické vypětí, hormonální výkyvy nebo slábnoucí imunita. Inu dobrá, ale co její řešení? Pro první pomoc se dá samozřejmě vyrazit do lékárny, kde její personál ochotně nabídne speciální mastičku či náplast. Anebo můžete vzít osud do vlastních rukou a vyzkoušet osvědčené domácí prostředky. Třeba tyhle!

Droždí

Droždí je nedocenitelná surovina, což ví každá hospodyňka i kulinářský nadšenec. Jenže pozor, jde také o mocný medikament, neboť obsahuje více než 12 miliard buněk, které jsou i bez přístupu vzduchu schopné přeměňovat cukr na alkohol a oxid uhličitý. Zřeďte kousek rozdroleného droždí s vodou a potírejte jím útvar, kterého se potřebujete neprodleně zbavit. Rychle vyschne a dříve se zahojí.

Meduňka

Meduňka je známý medikament na celou řadu neduhů. Uklidňuje a harmonizuje gastrointestinální systém, zatímco působí jako prevence žaludečních vředů. Rovněž podporuje jaterní funkce, tišší bolesti, normalizuje tlak a zkvalitňuje spánek. Její antivirové schopnosti také snižují otoky a bojují proti infekcím, což z této bylinky dělá schopného léčitele – a to nejen oparů.

Propolis 

Propolis je přírodní látka a nepostradatelný stavební produkt, protože ho včely využívají k utěsňování otvorů, tmelení trhlin a vystýlání buněk plástů. Z chemického hlediska je to proměnlivá směs pryskyřičných látek, včelího vosku a éterických olejů, z odborného zase prostředek s unikátními hojivými, dezinfekčními a protizánětlivými účinky. Jakmile propolis vyzve opar na souboj, jen málokdy to nedopadne v jeho prospěch…






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnska snídaně

(22 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Omeleta se sýrem

(8 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat