Prostreno.cz

Svatá trojice koření pro posílení imunity

Co kdyby vám někdo řekl, že v rámci jednoho jediného nápoje můžete posílit svoji imunitu a zároveň zhubnout – ještě do Vánoc? Ne, to není vtip! Smíchejte tyhle tři druhy koření a udělejte pro svoji obranyschopnost i figuru maximum. Základem je starý známý kmín!

Pandemie koronaviru nás všechny naučila jednu věc. Víc pečujeme o své imunitní zdraví. To však lzespárovat i se zájmem o vysněnou postavu! Stačí, když smícháte tři velmi známé druhy koření, které jsou snadno k mání v každém obchodě. Jedná se o kmín, skořici a zázvor.

Pečující svatá trojice

Kmín je bohatý na antioxidanty a pomáhá vyplavovat toxiny z těla, chrání ho před záněty a poškozením volnými radikály. Ve farmacii se z kmínu připravují aromatické oleje, sirupy a léčivé čaje s účinkem proti křečím či plísním. Uplatňuje se i při trávení, podporuje zdraví střev, urychluje proces spalování tuků a v neposlední řadě posiluje imunitu.

Skořice je kromě své nasládle kořeněné chuti a výrazné vůně známá pro obsah zdravých živin. Od nepaměti je ceněna v tradiční lékařské praxi, v ajurvédské medicíně se používá jako lék na dýchací a zažívací potíže. Má zdraví prospěšné vlastnosti, které pomáhají při hubnutí, pomáhají zvládat cukrovku, snižují cholesterol a posilují imunitu.

Zázvor zase obsahuje aktivní složku označovanou jako gingerol. Ta poskytuje analgetické, sedativní, antipyretické a antibakteriální účinky. Studie potvrdily i slibné protinádorové účinky zázvoru, jeho příznivý vliv na trávicí soustavu a na snížení hladiny cukru u diabetiků. Díky těmto vlastnostem je zázvor skvělý pro boj se záněty, napomáhá trávení, metabolismu, hubnutí a podporuje imunitu. Ve vzájemné kombinaci tyhle tři zázraky podporují spalování tuků, tedy napomáhají hubnutí, ale také posilují obranyschopnost organismu. Připravte si z nich čaj!

Jednoduchý ranní rituál, který tělo ocení

Budete potřebovat 1 čajovou lžičku kmínu, ½ čajové lžičky skořicového prášku, malý kousek zázvoru a 1 šálek vody. Všechny uvedené přísady přes noc nechte namočené ve vodě. Následujícího rána vše dobře povařte na středním plameni. Nápoj sceďte, v případě potřeby jej dochuťte citronem a medem, a ihned vypijte. Postup přitom opakujte každé ráno. Výsledky na sebe nenechají dlouho čekat. Tak do dna!

Zdroj: www.eatthis.com, www.ifewithherbs.com





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat