Prostreno.cz

Seznamte se s pozoruhodným labradorským čajem

Jak by se dala posílit imunita a zároveň omladit pleť? To je přece jednoduché – pijte čaj z rojovníku. Ten vám navíc zharmonizuje i pošramocené trávení a pomůže usnout, když jste ve stresu.

Labradorský čaj. Co si pod tím jen představit? Že by nějakou souvislost s jistým psím plemenem? I když se taková úvaha skutečně nabízí, spojitost se čtyřnohými chlupáči zde nehledejte. Jde o čaj, který se získává z keřovité rostliny zvané rojovník, jež roste v bažinatých oblastech severní polokoule. Už ve středověku mu šamani přikládali velký význam, neboť se domnívali, že díky němu mohou navázat kontakt s éterickými bytostmi přírody. Co je na tom pravdy, těžko soudit. Každopádně jisté je, že patří mezi prostředky se zajímavými účinky. Jaký názor na něj mají vědci?

Podpora imunity

Jednou z mnoha prospěšných živin, kterou v tomto nápoji naleznete, je vitamin C. A není ho tam zrovna poskrovnu. O „céčku“ je známo, že posiluje obranyschopnost organismu, čímž předchází nejen viróze, chřipce a nachlazení, ale také infekcím horních cest dýchacích.

Kvalitnější spánek a hezčí sny

Labradorský medikament přináší velký užitek pro jedince trpící nespavostí. Má mírně sedativní účinky, takže uklidňuje při stresu, depresích a úzkostech, zatímco navozuje ospalost a připravuje tělo na kvalitní noční odpočinek. Najde se pro tohle spolehlivé uspávadlo místo i ve vašich domácích zásobách?

Opraví vaše trávení

Z nejrůznějších výzkumů vyplynulo, že jmenovaný prostředek zlepšuje zdraví střev a obnovuje pošramocené zažívání. Rovněž přispěje k neutralizaci nadměrného počtu bakterií v žaludku, což rozhodně není na škodu.

Zpomalené stárnutí 

Vzhledem k tomu, že tento přírodní poklad překypuje antioxidanty, má pověst mocného zkrášlujícího pomocníka, který bojuje proti škodlivým volným radikálům, čímž „brzdí“ biologický proces stárnutí. A to si necháme líbit! Každý doušek nejenže zpomaluje tvorbu vrásek, rovněž zachovává elasticitu a pružnost pokožky.

Rojovník lidově nazývaný "labradorský čaj".





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat