Prostreno.cz

Mýty v péči o roztřepené konce vlasů

Co se týká péče o vlasy, kolují mezi ženami a dívkami jisté rady, které jsou pravdivé – a pak také ty, co ne! Mezi ně patří i ty následující.

Krásné zdravé vlasy si přejeme všechny. A to, co si pro naše vlasy naproti tomu nepřejeme vůbec, jsou kromě jiného roztřepené konce. Protože pak vypadají naše vlasy nevzhledně, vysušeně a zplihle. Pokud vás ale takový problém nakonec potká, jste ochotni vyslechnout, a i vyzkoušet, jakoukoli radu, abyste svoje vlasy napravili. Ovšem všemu byste rozhodně věřit neměli. Existují totiž mýty, které zkrátka s pravdou nemají nic společného.

Roztřepené jsou hlavně rovné vlasy

Máte rovné vlasy a nemůžete se zbavit pocitu, že problém s roztřepenými konečky se tak týká jen vás? Zatímco vaše kamarádky s vlnitými vlasy zničené konce nemají? Nebojte – to se vám jenom zdá. To, jestli se vlasy roztřepí nebo ne, se totiž neřídí vlasovou strukturou. Mnohem důležitější je, jestli jsou vaše vlasy dostatečně hydratované nebo mají spíš tendence k vysoušení.

Třepením vlasů nezabráníte

I tento mýtus není tak docela pravda. Vlasy se vám začnou třepit, pokud budou příliš vysušené. Pokud budete o svoje vlasy a konce především dostatečně pečovat a také například pravidelně používat vlasové kúry a oleje, bude riziko, že se vám konce roztřepí, výrazně menší nebo v ideálním případě vůbec žádné. 

Zničené vlasy stačí ostříhat

Pokud jste si do teď mysleli, že zničené a roztřepené konce stačí ostříhat, a tak se jich nadobro zbavíte, tak vás musíme zklamat. Roztřepit se vám totiž nemusí jenom na koncích, ale může k tomu dojít po celé délce vlasů. Zeptejte se proto nejlépe svého kadeřníka, kde se vám vlasy třepí. Pokud jsou to jenom konce, pak opravdu pomůže zničené vlasy trochu zkrátit. Pokud se ale vlasy třepí po celé své délce, pak je nutná intenzivní zvláčňující péče, abyste problém vyřešili dlouhodobě.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat