Prostreno.cz

Potravinoví pomocníci při hubnutí

Pokud chcete zhubnout, a přitom nijak zvlášť nehladovět, máme pro vás hned několik tipů, jak toho dosáhnout. Existují totiž potraviny, které obsahují tolik vody, že díky nim zhubnete přebytečná kila jako nic.

Především v této době, kdy nemůžeme sportovat, jak bychom chtěli, a musíme zůstávat doma, je velmi těžké odolávat všem těm dobrotám, které tam na nás číhají. Často tak sáhneme do lednice jen z dlouhé chvíle. Naštěstí ale existují potraviny, které jsou nejenom zdravé, ale i super chutné, a navíc se jimi můžeme docela dobře najíst. A především ovoce a zelenina, které obsahují hodně vody, nám s hubnutím mohou pomoci.

Grepy

Grepy jsou velmi osvěžující především v létě. Kříženec pomeranče a pomela podporuje spalování tuků a pomáhá tak zbavit se přebytečných kil. Mají vysoký podíl vody, což vede k tomu, že jsou téměř bez kalorií, a tak po nich můžete sáhnout často. Navíc obsahují pektin – nestravitelnou vlákninu, která potlačuje pocity hladu, ale podporuje trávení.

Rajčata

O rajčatech byste si to možná ani nepomysleli, ale skutečně obsahují až 90 procent vody. Díky tomu má 100 gramů červených rajčat pouhých 15 kalorií. A jsou navíc velmi prospěšné i pro naše zdraví – najdete v nich nejenom nespočet vitamínů, minerálů a vlákniny, ale působí zároveň močopudně, přičemž se vyplavují z těla i škodlivé látky. 

Vodní meloun

U žádného jiného ovoce necítíme léto, slunce a moře tolik jako právě u melounů – a to i v zimě. Jak už sám název napovídá, skládá se převážně z vody, dokonce z více než 90 procent. A malý tip pro vás – když budete mít kousek melounu připraveného vždy v lednici, můžete po něm rychle sáhnout, když budete mít hlad.

Ředkvičky

Malé křupavé kuličky nejsou jen dobré, ale i zdravé. Díky vitaminu C posilují náš imunitní systém. Také obsažený hořčík nás chrání před napětím a křečemi svalů. 100 gramů ředkviček má necelých 95 gramů vody a ani ne 20 kalorií. Takže při jejich konzumaci se na množství rozhodně ohlížet nemusíte.

Okurky

I okurky mají na 100 gramů jen 12 kalorií – takže vlastně nic. Proto je tahle zelenina výborná jako svačina – osvěží a nasytí. A nemusíte mít strach z toho, že byste po ní přibrali. Právě naopak! Sníst můžete, kolik chcete, a ještě budete hubnout. Díky jejich močopudnému účinku se nemusíte ani obávat zadržování vody.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat