Prostreno.cz

Kokosové mléko s kurkumou pomůže při nepříjemných bolestech

Jeden nápoj, který urychlí metabolismus, posílí imunitu, pročistí tělo od škodlivin, vylepší trávení a pozitivně zapůsobí na mozek? Ten si můžete připravit i doma. Z čeho všeho se skládá a proč si ho oblíbíte?

V dnešní době plné stresu i obav se v centru pozornosti ocitá hlavně naše zdraví. Nelze se tedy nezeptat – co pro to své děláte vy? Možná jste upravili stravovací návyky, snažíte se více sportovat nebo déle spát. Ano, to je správně. Ale co takový pitný režim? I ten lze považovat za léčebný prostředek, který tělo i psychiku pomůže zocelit.

Vlastní medicína – dobrá medicína

Pochopitelně, že za velice prospěšné tekutiny se považují bylinkové čaje, zeleninové šťávy, ovocné džusy nebo „obyčejná“ voda. Ovšem tohle všechno lze prokládat i něčím jiným. Nechcete si umíchat vlastní domácí drink, který je hotový raz dva, skvěle chutná a ještě nabízí mnoho pozitivních účinků? Tak hurá do práce, vážení! Nač zbytečně ztrácet čas…

V kuchyni se dějí zázraky

K přípravě budete potřebovat jednu polévkovou lžíci kurkumy. Toto vzácné koření asi není třeba představovat, neboť jde o „známou firmu“. Prášek charakteristické barvy vyniká protizánětlivými schopnostmi i bohatstvím cenných antioxidantů. Díky tomu napomáhá při detoxikačních procesech, podporuje funkce jater, přispívá k léčbě respiračních onemocnění, mírní bolesti svalů a zachovává bezproblémové trávení. Rovněž příznivě ovlivňuje kognitivní funkce a snižuje riziko rakoviny.

Co doušek, to dávka zdraví

Dále si nachystejte dva šálky kokosového mléka a lžičku kokosového oleje. Obě suroviny jsou zdrojem esenciálních mastných kyselin, zatímco stabilizují hladinu krevního cukru a posilují imunitu. Nezapomeňte přidat ani špetku černého pepře, který zkracuje dobu nachlazení. Také bojuje proti anémii i zažívacím obtížím. Poslední ingrediencí je kousek strouhaného zázvoru. Ten zase tišší bolesti, stimuluje produkci šťastných hormonů, urychluje metabolismus, bojuje proti zánětům a zastavuje nevolnost. Všechny přísady pak vložte do hrnce a pár minut mírně zahřívejte. Mimochodem, příznivci sladkých chutí mohou nápoj vylepšit ještě medem.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat