Prostreno.cz

Za vypadávání vlasů může především stres

Ne vždy musí za vypadáváním vlasů stát nemoc nebo geny. I psychické starosti a stres mohou způsobit ztrátu vaší ozdoby a pýchy. Navíc psychické příčiny mohou růst vlasů i dlouhodobě zastavit.

Stres a starosti dokonce patří k nejčastějším příčinám vypadávání vlasů, protože vaše vlasy stejně jako vaše pleť jsou v úzkém spojení s vaší duší. Nevyřešené, přetrvávající potíže se nakonec promítnou na těle – tak, že vlasy vypadávají stále dokola. Extrémní zátěž může způsobit dokonce úplnou ztrátu vlasů.

Proč vlasy vypadávají

Pokud jste pod dlouhodobým stresem, vylučuje vaše tělo neustále adrenalin a hormonální rovnováha se tak velmi snadno naruší. To platí i pro permanentní strachy nebo psychické potíže. Vlasové kořínky nedostávají optimální výživu, staré vlasy odumírají, až vypadnou, a tělo začne tvořit vlasy nové. Stres a negativní pocity mohou také oslabit nebo ohrozit imunitní systém. To dobré, co na takovém vypadávání je, že jakmile se zbavíte psychické zátěže, zbavíte se i starostí s vlasy.

Zbavte se starostí

Ačkoli si myslíte, že by za vypadáváním vašich vlasů mohly být stres a starosti, stejně byste raději měli vyhledat lékaře. Dohromady s ním můžete eventuálně vyloučit další možné příčiny jako různá onemocnění, nedostatečně výživnou stravu nebo genetické zatížení, a pak i zvolit odpovídající terapii. Deprese například ovlivňuje i vaše stravovací návyky, což následně vede k nedostatku živin, a to může způsobit vypadávání vlasů.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně s malinami

(20 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat