Prostreno.cz

Spokojené vstávání s citronem na nočním stolku

Potřebovali byste hned po probuzení dostat do těla dostatek energie, abyste byli schopní a ochotní vylézt z postele? Tak s tímhle ovocem vám den začne mnohem lépe! Že se vám konzumace jídla ráno ještě v posteli nezamlouvá? Nebojte – tohle ovoce si stačí položit vedle postele! A dokáže toho ještě mnohem víc!

Vstává se vám ráno těžko a neustále se cítíte unavení a vyčerpaní? Tajná zbraň na vaše potíže se jmenuje – citron! Položte si půlku rozkrojeného citronu, trochu osoleného, hned vedle postele. Tenhle žlutý zázrak pozitivně ovlivní váš spánek – a to v mnoha ohledech!

Vědci v několika studiích, které byly zveřejněné v časopisech ResearchGate a National Center for Biotechnology Information, zjistili, že citrony jsou pro náš spánek velkým přínosem.

Jednodušší vstávání

Vědci zjistili, že citrony povzbuzují v mozku produkci serotoninu – hormonu dobrého pocitu, a svojí svěží vůní přispívají k tomu, že ráno vyskočíte z postele mnohem snadněji.

Sbohem prášky na spaní

Citron na nočním stolku vám pomůže také lépe usnout. Údajně totiž umí zklidnit naši mysl.

Volný dech

Právě v tomto chladném období, kdy rýma a nachlazení patří ke všedním dnům, dokáže citron ukázat svoji sílu. Působí totiž antibakteriálně na nosohltan, a navíc posiluje váš imunitní systém. A při astma dokáže tohle ovoce barvy slunce skutečné zázraky, protože při vdechování citronové vůně se podporují i dýchací cesty.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat