Prostreno.cz

Pomelo zachutná vašim vlasům i nehtům

Lámou se vám nehty i vlasy? Máte trable se slabou imunitou nebo vysokým tlakem? Pak je pro vás pomelo tou správnou medicínou!

K banánům jste nikdy netíhli, pomeranče moc nemusíte a grep je pro vás příliš kyselý? Vyzkoušejte pomelo! Tento citrusový plod je populární hlavně v Asii, kde nikdy nesmí chybět při oslavách čínského nového roku. Ale oblíbit byste si ho mohli i vy. A to nejen kvůli zajímavé chuti, ale i jeho četným zdravotním účinkům. Které přivítáte všemi deseti?

Podpora trávení i záruka důkladné detoxikace

Jedno středně velké pomelo nabízí plných šest gramů vlákniny. Vzhledem k tomu, že podle obecných doporučení se optimální denní dávka této živiny pohybuje okolo 25 gramů, vám tato potravina může pomoci v uspokojení nutričních potřeb. Sluší se připomenout, že vláknina navozuje pocit sytosti, zachovává bezproblémový chod trávení a přispívá k regulaci cholesterolu, zatímco zasahuje do detoxikačních procesů. Bývá také spojována s omezenou pravděpodobností některých chronických chorob, a to včetně rakoviny tlustého střeva.

Ochrana před osteoporózou i ukázkový tlak

Co tomuto ovoci rozhodně nelze upřít, to je podíl lykopenu. O tomto unikátním barvivu jste možná slyšeli v souvislosti s rajčaty, které ho v hojné míře obsahují, ovšem ukrývá se i v uvedeném občerstvení. A že ho tam rozhodně není málo! Lykopen má pověst antioxidantu, který zabraňuje oxidačnímu stresu, přičemž normalizuje krevní tlak, neutralizuje účinky volných radikálů a zpomaluje biologický proces stárnutí. Dále představuje prevenci osteoporózy, zlepšuje činnost kardiovaskulárního systému a tlumí i ty nejvleklejší záněty.

Zocelená imunita

Úctyhodné množství vitaminů, minerálů a dalších cenných látek dělá z pomela také spolehlivého posilovače imunity. Možná by vás mohlo zajímat i to, že platí za nízkokalorickou svačinku, která navíc urychluje metabolismus a předchází šerosleposti i zánětu spojivek. Hodně se zmiňuje i jeho pozitivní vliv na pokožku, vlasy a nehty. Podle některých odborníků jeho konzumace dokonce tišší bolesti a navozuje dobrou náladu.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat