Prostreno.cz

Bolavým zubům uleví i pepř se solí

V každé kuchyni se nacházejí potraviny, kterými lze alespoň na chvíli zahnat bolest zubů. Ta vaše není výjimkou! Nebo v ní snad nemáte česnek, cibuli, sůl a kapustu?

Bolest zubů si nevybírá. A zákon schválnosti se většinou postará o to, že udeří v tu nejméně vhodnou chvíli. I když, copak je snad na tuhle nepříjemnost nějaký vhodný čas? Každopádně než se člověk dostane k doktorovi, který odhalí její příčinu, může si ulevit domácími léky. O těchto víte? Pro krizové případy se s nimi raději seznamte!

Sůl s pepřem jako dvojka záchranářů 

Sůl v kombinaci s pepřem bývá užitečná, a to nejen, když jde o vaření. Kombinace těchto základních kulinářských ochucovadel vykazuje antibakteriální, protizánětlivé a analgetické schopnosti. A to je ta nejlepší první pomoc! Smíchejte pepř a sůl ve stejném poměru a přidejte ještě trochu vody. Vznikne pasta, kterou lze snadno nanést všude, kam je třeba.

Česnek nikdy nezklame

Věřte, nebo ne, učiněnou spásu představuje i „obyčejný“ česnek. Působí totiž jako velice silné antibiotikum, takže ani on vás ve štychu nenechá. Za účelem zmírnění utrpení stačí rozdrtit a rozmělnit jeden stroužek, kterým následně potřete zub, co vám nedá spát.

I cibule je zázračný lék

Nejen výše zmíněný česnek bývá doporučovaným prostředkem, jehož schopnosti příznivci alternativních postupů vychvalují do nebes. Nijak za ním totiž nezaostává ani cibule. Ta přispěje k likvidaci bakterií způsobujících infekci, jež je častou příčinou nepohodlí. Pokud budete pár minut žvýkat její syrový kousek, máte velkou naději, že pulzující svízel ustoupí.

Nepodceňujte kapustu

Kapusta se v receptáři babských rad objevuje snad na každé druhé stránce. A je jasné, proč! Ještě jste neslyšeli o tom, že je na zubní potíže „jako dělaná“? Z čerstvých kapustových listů vyřízněte silná střední „žebra“ a zbylé části rozválejte na změklou hmotu. Klidně ji pak přendejte na utěrku, abyste ji mohli pohodlněji přiložit na tvář, a to přesně tam, kde cítíte bolest.





Celkem 1 komentářů

Miroslav martinek
28.11.2022

Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat