Prostreno.cz

Proti vráskám lze zabojovat prostředky přímo z vaší kuchyně

Se značnou skepsí děláte před zrcadlem „inventuru“ nových jemných prohlubní? Nenechte si jimi otrávit život ani sebevědomí! Tuhle válku vám pomůže vyhrát vaječný bílek, mléko nebo okurka.

Všechno má svůj čas i vývoj. Ať už chceme, nebo ne, v životě každého z nás jednou přijde den, kdy se kolem očí i rtů začnou tvořit vrásky, což je důsledek snížené produkce kolagenu a elastinu. Neklamným důkazem úbytku těchto proteinů odpovědných za pružnost pokožky bývá i zmenšení objemu prsou a výskyt pigmentových skvrn. Cítíte, že už je nutné zahájit protiútok? Existuje více přírodních metod, které obnovují mladistvou vizáž. A můžete je vyzkoušet přímo ve vaší kuchyni. Třeba tyto potraviny svými kosmetickými přednostmi naprosto vynikají!

Vajíčko svede divy

Vajíčko, respektive jeho bílek, bývá nedocenitelným zkrášlujícím pomocníkem. Jeho vlastnosti totiž dokáží kůži „napnout“. Naneste ho formou masky a nechte pár minut působit. Jakmile patřičně zaschne, opatrně ho sloupněte. Velkým bodem navíc je pak to, že bílková procedura zbavuje i přebytečných olejů, čistí póry a poskytuje hloubkovou výživu, přičemž napomáhá rychlejší regeneraci poškozených buněk.

Mléko nejen do kávy

Mléka, konkrétně tedy toho kravského, průměrný Čech vypije zhruba 60 litrů ročně, udávají statistiky. Jak je to ale s jeho vnějším použitím? To je hodně zajímavá věc. Obsažené složky, zejména tedy fosfor, draslík, hořčík, vápník a kyselina glykolová, omlazují a zlepšují vzhled jizev. Mléko jako takové působí i proti hyperpigmentaci, hydratuje a posiluje ochrannou funkci pokožky. Namočte v něm vatový tampon a přejíždějte si jím po tváři i dekoltu, pozitivní odezva na sebe nenechá dlouho čekat.

Okurka jako elixír mládí

Kdekdo si plátky okurky pokládá na zavřená víčka, čímž snižuje otoky v celé oblasti. Proč ale tuto zeleninu nenastrouhat a neosvěžit si s ní celý obličej? Vždyť do její působnosti patří i to, že prokazatelně snižuje výskyt vrásek! Tedy alespoň podle odborníků a jejich dermatologických studií, ze kterých vyplývá, že pravidelná aplikace zpomaluje stárnutí pleti.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Pikantní polévka z karotky

(3 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat