Prostreno.cz

Zázraky z kuchyně v boji proti přejídání

Snažíte se zhubnout? Pak si ušetřete spoustu trápení a šikovně kroťte své chutě. Jakmile na svůj stůl zařadíte potraviny a nápoje potlačující hlad, stane se váš redukční režim mnohem příjemnější a pohodlnější! Přejídání nemá šanci!

Kalorie sem, kalorie tam a najednou jsou vám ty kalhoty zase nějak těsnější. Souběžně s pohybem je snížení denního energetického příjmu základem pro úspěšné hubnutí, ovšem roli sehrává i psychika. Pokud nejste v pohodě a naopak se spíš stresujete, hrozí, že neodoláte nástrahám a lákadlům v podobě nezdravého jídla. Dalším negativním účinkem psychické disharmonie je i ztráta motivace. S tím vším vám mohou pomoci zázraky z kuchyně, které potlačují chuť k jídlu. Díky nim pozitivní výsledky uvidíte rychleji, což vás nabudí k dalšímu snažení.

Mandle

Mandle nabité vlákninou jsou bohatým zdrojem antioxidantů, vitaminu E a hořčíku, který pomáhá potlačit předčasný hlad a zároveň přispívá k normální psychické činnosti. Mandle jako takové zvyšují pocit plnosti, proto je považujte za vynikající odpolední svačinu bránící v přejídání.

Zázvor

Zázvor je potravinou s léčivými účinky, ke které mnozí inklinují v době, kdy se chtějí vyhnout bakteriím, virům a nachlazení. Zázvor však není jen přírodním pokladem bojujícím proti nemocem, ale i stimulantem trávicího systému. Zmírňuje nevolnost, také potlačuje chuť k jídlu, a pokud si ho dopřejete hned po ránu, vydrží vám pocit plnějšího žaludku dvě až tři hodiny, tedy skoro až do oběda.

Pískavice řecké seno

Malá, žlutá semínka pískavice se používají jako koření. Obsahují 45 % vlákniny, která je většinou nerozpustná. Uvedená vláknina zpomaluje proces vstřebávání sacharidů a tuků a udržuje tak tělo plnější po delší dobu. Semínka jsou užitečná i při kašli, nadýmání a průjmech, v rámci lidového léčitelství se také používají na snížení hladiny krevního cukru. Můžete přímo žvýkat jednu čajovou lžičku těchto semen dvakrát denně. A co k nim popíjet?

Zelený čaj a ostatní tekutí pomocníci

Extrakt ze zeleného čaje je vynikajícím spalovačem tuků krotícím hlad a chutě. Obsahuje dvě hlavní sloučeniny, které pomáhají při hubnutí - kofein a katechiny. Studie naznačují, že katechiny také stimulují metabolismus, což je při zbavování se kilogramů zásadní. Pro efektivní a rychlý nástup účinku vypijte dva šálky denně.

Využít se dá i síla jihoamerického nápoje připravovaného z lístků cesmíny paraguayské. Ten je k dostání pod názvem yerba maté. Zpomaluje proces vyprazdňování žaludku. Milovníci kávy zase uvítají fakt, že kofein podporuje spalování kalorií a odbourávání tuků. Je-li káva černá, tedy bez mléka a bez cukru, taktéž snižuje chuť k jídlu. Opět platí, že ideální jsou dva šálky černého zlata denně.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat