Prostreno.cz

Domácí první pomoc pro suché a popraskané rty

Došel vám balzám i jelení lůj? Nevadí, své suché rty můžete ošetřit i medem, aloe vera nebo zeleným čajem.

Popraskaná ústa patří k typicky zimním problémům. A je jasné, proč! Kůže na rtech je oproti jiným částem těla mnohem tenčí a jemnější. Také bývá vystavena nepříznivým vlivům, a to včetně nízkých klimatických teplot a drsných povětrnostních podmínek. Rty navíc postrádají olejové žlázy, které by je zvlhčovaly, proto jsou náchylné k vysušování. Když se tohle všechno spojí dohromady, vzniká pocitově nepříjemný a nevzhledný nešvar. Naštěstí jsou tu ale domácí prostředky, které slibují nápravu i první pomoc! Vyberete si ten svůj?

Med nikdy nezklame

Jedno z nejstarších sladidel v dějinách lidstva platí za naprosto nepřekonatelný lék na rozpraskané nadělení. Nabízí nejen hydratační a antibakteriální vlastnosti, ale i vysoký obsah antioxidantů, které pomáhají předcházet rozvoji infekcí. Stačí nanést jeho tenkou vrstvu a nechat ho chvíli působit. Jako finální tečku ozdravné procedury můžete použít vazelínu, která se postará o následnou ochrannou bariéru.

Aloe vera 

Mít doma květinu aloe vera se vážně vyplatí. Její gel totiž zpomaluje tvorbu vrásek, stimuluje svižnější regeneraci kožních buněk a poskytuje pleti hloubkovou výživu. Zároveň zabraňuje tvorbě lupů, podporuje růst, zastavuje nadměrné vypadávání a celkově zlepšuje kvalitu vlasů. Využít však lze i na patálii, jíž je věnován tento článek. Protizánětlivé složky uklidní podrážděnou pokožku, přičemž podstatně urychlí hojení. Tohle pomazání se ani nemůže minout účinkem!

Zelený čaj nejen do šálku

Podle některých historických pramenů se zelený čaj pije již pět tisíc let. Ovšem kdoví, třeba stejně tak dlouho funguje i jako famózní kosmetický zlepšovák. Jeho velkou předností je neskromný podíl polyfenolů, jež snižují záněty a změkčují poškozenou kůži. Namočte sáček zeleného čaje do teplé vody a přejíždějte si jím několik minut přes rty. Tato metoda je šetrnější než „klasická“ exfoliace, ale mívá stejně skvělý výsledek. Tím jsou vyživené a uzdravené rty, které přímo vybízejí k polibku!





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat