Prostreno.cz

Pozvěte do kuchyně oreganový olej

Jeden olej, který se uplatní při vaření, léčení i zkrášlování? To je přesně ten oreganový! Hodí se do celé řady pokrmů a posiluje organismus, zatímco se vypořádá s lupy, nevzhlednými jizvami i akné!

Oregano neboli dobromysl obecná je bylinka, která neodmyslitelně patří do středomořské kuchyně. V řecké mytologii byla jako symbol štěstí spojována s bohyní lásky Afroditou, proto se v jihoevropských zemích dodnes s oblibou využívá při svatebních obřadech. Díky svým schopnostem se ovšem uplatnila i v čínské tradiční medicíně, jejíž zastánci tvrdí, že má takřka zázračné účinky. A tohle všechno jsou důvody, proč by vám doma neměl chybět oreganový olej. Kdy po něm moc rádi sáhnete?

Vaření ve stylu slunného jihu

Tato voňavá ingredience bývá nedocenitelným pomocníkem při přípravě zeleninových salátů. Ozvláštní také špagety, rajčatové omáčky, polévky, pomazánky a dresinky. Báječně dochutí i dušené maso, houbové, pikantní a bramborové pokrmy, plody moře, pizzu a luštěniny. Naprosto samostatnou kapitolou jsou pak její zdravotní bonusy, které každému jídlu přinesou zajímavé „vedlejší účinky“.

Co kapka, to léčivý účinek

Dobromysl v jakékoli formě působí proti bakteriálním infekcím, tlumí symptomy alergie a představuje prevenci rakoviny. Zároveň ulevuje od bolesti, usnadňuje odkašlávání, zkvalitňuje spánek a harmonizuje jaterní funkce. Příznivý vliv má i na trávení, činnost kardiovaskulárního systému a pravidelnost menstruačního cyklu. Rovněž pomáhá při psychickém vyčerpání, neboť zklidňuje mysl. Je o ní také známo, že celkově posiluje organismus, zlepšuje krevní oběh, funguje jako přírodní antibiotikum a zkracuje léčbu chřipky. A pozor, oreganový olej platí i za skvělého kosmetického spojence!

Stop lupům i akné

Antibakteriální a antiseptické vlastnosti tohoto tekutého pokladu přispívají k eliminaci veškerých příčin akné. Jeho složení souběžně reguluje tvorbu kožního mazu, přičemž hloubkově hydratuje a vyživuje pleť. Silně podporuje i regeneraci buněk, proto je vhodným mazáním na jizvy. Budete-li si jím pravidelně masírovat pokožku hlavy, můžete se zbavit také lupů.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat