Prostreno.cz

Maska z mořských řas je pro pokožku výživnou vzpruhou

Kvůli koronaviru se letos k moři asi nepodíváte? Pořiďte si alespoň mořské řasy, které jsou famózním základem blahodárné pleťové masky. Na její omlazující schopnosti nedáte dopustit!

Mořské řasy jsou nedílnou součástí mnoha asijských pokrmů. Nejen konzumenti, ale i vědci přísahají na jejich účinky s tím, že jsou takřka zázračné. Co dokážou se zdravím a proč je dobré dávat si je na obličej?

Poklad pro všechny

Řasy, kterých je na trhu k dostání spousta, odborníci dělí na tři hlavní kategorie – červené, zelené a hnědé. Bez ohledu na barvu nebo mírné odlišnosti v nutričním profilu se obecně považují za prospěšnou potravinu, která upravuje trávení a reguluje škodlivý cholesterol. Strava z mořských mělčin i hlubin také zlepšuje propustnost cév a zabraňuje množení choroboplodných zárodků. Dále normalizuje tlak a snižuje riziko chronických onemocnění, rakoviny nevyjímaje. Zčásti je to dáno tím, že obsahuje až patnáctkrát více minerálních látek než zelenina, a její podíl bílkovin bývá srovnatelný s masem. A toho se dá skvěle využít i v kosmetice.

Vzpruha s odezvou

Klinické výzkumy ukazují, že v řasách lze nalézt až 70 stopových látek, a to včetně mědi, zinku, hořčíku, fosforu a manganu. Právě toto jsou živiny nezbytné pro syntézu kolagenu, který zachovává pružnost i elasticitu pokožky. Vnější použití této mocné ingredience má i další pozitiva, neboť změkčuje kůži, zpomaluje tvorbu vrásek, eliminuje zánětlivá ložiska a urychluje obnovu buněk. Zároveň zvyšuje ochrannou funkci pleti a stabilizuje její barvu, přičemž stimuluje krevní oběh. Nelze se tedy divit, že jsou kúry na bázi mořských řas vyhledávanou zkrášlovací procedurou. Proč si ji ale dopřávat jen v drahých salonech, když to jde i doma…

Jde se mládnout

Příprava je opravdu jednoduchá. Budete potřebovat jednu polévkovou lžíci řas – sežeňte si je tedy v prášku, usnadní vám to práci. K ní přimíchejte stejné množství bílého jogurtu nebo gelu z rostliny aloe vera. Pokud nebudete spokojeni s konzistencí, podle potřeby přidejte trochu vody. Vůbec nic nezkazíte ani tím, když do masky kápnete nějaký esenciální olej, kupříkladu jasmín, levanduli či heřmánek. Směs aplikujte a nechte působit tak dvacet minut, poté ji opláchněte vlažnou. Kdyby vám trocha zbyla, klidně ji uskladněte v lednici a použijte příště.





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat