Prostreno.cz

Ani s dietou nemusíte šilhat hlady

Nejhorší na hubnutí je ten neustálý hlad. Kdo chce zhubnout, se zkrátka málokdy nají opravdu dosyta. Následující potraviny vám ale hladovět nedovolí.

Hubnutí je vždycky o tom, něčeho se vdát a většinou i o hladu. Ale pokud znáte ty správné triky, můžete si nacpat břich i při dietě. Víte, které potraviny vás opravdu zasytí a nepřidají na váze?

Pečené brambory

Dlouhou dobu byly brambory při dietě naprosto nemyslitelné. Ale tím bychom jim křivdili. Jednou pečenou bramborou se najíte dost na několik hodin a získáte ještě mnoho vitaminů a draslík. A když si k ní přidáte nízkotučný tvaroh s bylinkami, máte hned zdravý a lehký oběd.

Řecký jogurt

I řecký jogurt vás zasytí dokonale. Obsahuje velké množství bílkovin, které jsou důležité pro svaly. A s trochou ovoce nejen, že chutná výborně, ale na hlad si ani nevzpomenete.

Ovesné vločky

Ovesné vločky jsou plné vlákniny, a to z nich dělá vynikající jídlo před sportem nebo když vás čeká dlouhý den. Pro potěchu oka k nim můžete přidat trochu čerstvého ovoce nebo mandle, abyste tak získali ještě porci omega-3-mastných kyselin. Ovesné vločky udrží váš krevní cukr v konstantní hladině, takže hlad nemá šanci.

Smoothie

Nejen, že vypadají strašně chutně, ale doopravdy i jsou! A nejlepší na tom je, že vás zasytí opravdu nejlépe. Smoothie z ovesných vloček, čerstvého ovoce (na dlouho vás nasytí především banány), trochu vody nebo nízkotučného jogurtu a máte plnohodnotnou náhradu oběda.

Vejce

Potravina, která vás opravdu zasytí, je rozhodně vejce. Dodají tělu životně důležité esenciální mastné kyseliny, potlačují apetit a dodávají energii. Vejce na snídani si tak nemusíte dávat jenom v neděli.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat