Prostreno.cz

Vzácná pryskyřice je zásobárnou minerálů

Černá hmota, pro kterou se musí šplhat až k vrcholkům hor? To je shilajit. Pokud tento doplněk stravy zařadíte do jídelníčku, můžete se prý dožít delšího věku. Podpoříte ale i trávení, myšlení, imunitu a libido.

Termín shilajit nebo mumio vám zřejmě nic moc neřekne. Tedy alespoň pokud nejste fanoušek ajurvédské medicíny, astronaut, vrcholový sportovec, mnich nebo vědec. Mezi těmito lidmi má tato vzácná pryskyřice pocházející z asijských horkých oblastí pověst absolutně nejbohatší minerální zásobárny, co na planetě existuje. A její účinky? Ty vůbec berou dech…

Lepší využitelnost přijímaných živin

Lepkavá hmota, která je na internetu i ve specializovaných obchodech k sehnání také ve formě tablet, pomáhá tělu efektivněji vstřebávat živiny obsažené ve stravě. Z každého zkonzumovaného vitaminu, enzymu i prospěšné kyseliny tak můžete získat naprosté maximum, což se neobejde bez pozitivní zdravotní odezvy.

Antioxidační poklad

Antioxidanty jsou cenné sloučeniny, které neutralizují účinky škodlivých volných radikálů, čímž zabraňují oxidačnímu stresu, rozvoji chronických chorob i předčasnému úmrtí. Že se jejich největší množství ukrývá v borůvkách nebo vinné révě? Kdepak! Jmenovaná pryskyřice vytékající ze skalních štěrbin a dutin horských jeskyní jich nabízí mnohem, mnohem více. I z tohoto důvodu se o ní hovoří jako o vzácnosti, která má velký vliv na dlouhověkost.

Ani stres si na vás nepřijde

Shilajit spadá do kategorie adoptogenů. Jedná se tedy o prostředek stimulující odolnost organismu vůči stresu. Je prokázáno, že potlačuje nervozitu, zachovává emoční stabilitu a předchází výkyvům nálad. Doporučuje se také při nespavosti a úzkostných stavech.

Vzpruha pro mozek i obranyschopnost

Mumio, jemuž zasvěcení říkají černé zlato, sbírá i další plusové body. Je to dáno tím, že zprostředkovává bezmála 90 minerálů a stopových prvků. Zatímco některé zvyšují energetickou hladinu a zasahují do detoxikačních procesů, jiné mají zase příznivý dopad na libido, imunitu, metabolismus i kognitivní funkce, a to včetně myšlení, paměti a koncentrace. Není tohle doplněk stravy, který hledáte? Podle všeho vám prospěje od hlavy až k patě!





Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat