Prostreno.cz

Nejlepší esenciální oleje pro jarní měsíce

Ani příliš horké, ani příliš studené. Vše, co na jaře potřebujete, je lehká bunda, sluneční brýle a povzbuzující éterické oleje, které do vašeho domova vnesou energii a svěží pocit teplejšího počasí!

Éterické oleje jsou takovým malým zázrakem s terapeutickými účinky na tělo i mysl. Které zvlášť na jaře nesmírně oceníte? Tyhle vám doma nesmějí chybět!

Bazalka

Posiluje nervový systém a mozkovou činnost, uvolňuje nosní dutiny a působí proti bolestem hlavy. Bazalka taky dodává vitalitu a odvahu a pozitivně ovlivňuje koncentraci. Její vůně vám připomene, že už se pomalu rozbíhá bylinková sezona.

Bergamot

Bergamot zmírňuje úzkost, má svěží citrusovou (povzbuzující) vůni, čistí vzduch a zahání únavu – i tu jarní. Pro první prosluněné měsíce roku je jako dělaný!

Eukalyptus globulus

Eukalyptus osvěžuje, čistí vzduch, navozuje optimismus, otevřenost a volnost, rozpouští emoční bloky a připomíná procházku přírodou.

Rozmarýn

Kořeněná vůně rozmarýnky psychicky povzbuzuje, zahání únavu, podporuje vylučování i tvorbu žluči a tím zlepšuje trávení. Pokud tedy praktikujete jarní detoxikaci organismu, může se rozmarýna stát vaším spojencem.

Heřmánek

Heřmánek odstraňuje nervový stres a frustraci, stará se o posilování obranyschopnosti organismu, má mírné sedativní účinky, napomáhá usínání. Zároveň odstraňuje toxiny a látky, které způsobují infekci v těle. Je tak skvělým pomocníkem při přípravě organismu na léto.

Máta peprná

Povzbuzuje při únavě a slabosti, poskytuje psychickou podporu, revitalizuje tělo i mysl, podporuje správnou funkci trávicího systému, uvolňuje namáhané svalstvo a aktivuje mozkovou činnost při únavě. Máta je klasika!

Jak oleje používat?

Pochopitelně, že oleje můžete použít ve svém difuzéru, ale rozhodně se nemusíte omezovat jen na něj. Dopřejte svému domovu nový začátek a éterické oleje spojte s jarním úklidem. Použijte je při mytí oken či umyvadel. Na 1 šálek jedlé sody přijde 10 kapek oleje, ¼ šálku tekutého mýdla a 3 až 5 šálků vody. Promíchejte a očistěte vanu, sprchu a toaletu. Provoňte i koberce. Přidejte 2 až 4 kapky esence na 1 šálek jedlé sody, koberce posypte, počkejte hodinu nebo dvě a vysajte.

V lahvičce s rozprašovačem smíchejte 2 šálky vody a 20 kapek éterického oleje dle výběru.  Protřepejte a nastříkejte na ložní prádlo, záclony nebo ručníky. Vůně pochopitelně můžete mezi sebou kombinovat.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat