Prostreno.cz

Potraviny z kuchyně, které zamaskují šediny

Šalvěj, brambory nebo obyčejný černý čaj. Kdo by to byl řekl, že jde o skvělé přírodní zbraně proti šedinám! Tedy alespoň podle babských rad, které můžete vyzkoušet ještě dnes.

Asi se shodneme, že šediny nepotěší vůbec nikoho. Pro mnohé jsou totiž noční můrou i jasným důkazem ztraceného mládí. I vás bílé prameny připravují o sebevědomí a nervy? Pak by vás mohlo zajímat, že kromě kupovaných barev z drogerie si s nimi poradí i domácí prostředky. Které máte v kuchyni plně k dispozici?

Černý čaj na hlavu i do žaludku

Černý čaj patří k základním surovinám. Vážně ho ale jenom pijete? Chyba! Při vnějším použití pomáhá léčit lehké popáleniny, akné, vyrážky i ekzémy. Blahodárně nepůsobí jenom na pokožku, ale i vlasy, neboť s jeho pomocí získají objem, lesk i lepší kvalitu. A co víc – tento nápoj dokáže zneviditelnit také nenáviděné šediny. Po vychladnutí si s ním několikrát polijte hřívu a dopřejte mu hodinové působení. Následně vymyjte pozůstatky a nechte se překvapit hodně příjemným výsledkem.

Poznejte tajemství brambor

Ano, čtete správně. I brambory, respektive jejich slupky, jsou báječnou kosmetikou, která svede opravdové divy. Povařte je v menším množství vody, čímž získáte roztok mírné škrobovité konzistence. Po běžném mytí si jím důkladně promasírujte pokožku hlavy. Nutno zmínit, že tento oblíbený zlepšovák našich babiček už se neoplachuje. Ideální frekvence opakování bramborové kúry je pak dvakrát týdně.

Šalvěj s všestranným působením

Šalvěj je mezi lidovými léčiteli známá tím, že harmonizuje pošramocené trávení, tlumí bolesti a  povzbuzuje imunitu, přičemž svědčí dásním, zubům i kostem. Ovšem snižuje prý i riziko rakoviny a srdečních chorob! Věděli jste, že tato bylinka funguje také jako účinný likvidátor šedin? Připravte si silný šalvějový čaj a aplikujte ho na vlasy. Čím déle ho necháte „pracovat“, tím pochopitelně lépe. Pak už zbývá korunu krásy jen osvěžit vlažnou vodou a upravit obvyklým způsobem.





Celkem 3 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat