Prostreno.cz

Správné pivo dělá hezké vlasy

Pivo prý nedělá hezká těla. Ale co se týče vlasů, tak je to jiná písnička! S jeho pomocí jsou vyživené, hydratované a lesklé. Víte, které použít, aby byl efekt maximální?

Ve své nejzákladnější formě je pivo alkoholický nápoj, který je výsledkem kombinace čtyř ingrediencí: ječmene, vody, chmele a droždí. Pivovarské kvasnice po zahájení procesu fermentace přeměňují cukry v zrnech na alkohol a oxid uhličitý. K dochucení se pak používají různé odrůdy chmele. Každý Čech vypije za rok v průměru 284 půllitrů, neboli pět a půl piva týdně. Je to podle vás hodně?

Pozitivní účinky na zdraví

Objektivně vzato, pivo poskytuje mnoho zdravotních výhod. Studie ukázaly, že konzumace uvedeného oblíbeného nápoje (s mírou) může být prospěšná pro kardiovaskulární zdraví a zdraví kostí. Navíc tělu dodává potřebné sacharidy, což se zvlášť po fyzické aktivitě hodí. Oceňují ho však i vlasy. Ve skutečnosti má pivo mnoho vitaminů a bílkovin, které kštici vyživují a hydratují. Zároveň rozjasňují barvu a pramenům dodávají lesk. Jenže není pivo jako pivo.

Podle dermatologů může mít alkohol ze zlatavého moku opačný účinek, než po jakém toužíme. Vlasy totiž vysušuje. Z tohoto důvodu je vhodnější pro kosmetické účely používat pivo bez alkoholu. Mnoho lidí na něj spoléhá i v rámci stimulace růstu vlasů, stejně jako k ošetření kudrlinek. A tady už záleží na tom, jakou podobu vaše vlasy mají.

Výhoda piva pro kudrnaté vlasy

Každý, kdo má kudrnaté vlasy a chce mít líbivé kadeře, nejdřív musí dát vařit jeden litr vody, sklenici piva a šťávu z poloviny citronu. Vlasy umyjte šamponem, opláchněte a na pokožku hlavy a ke kořínkům vmasírujte zchladlý pivní roztok. Pro nejlepší účinek aplikujte až třikrát týdně. Máte suché a poškozené vlasy? Pak i pro vás je pivo řešením.

Seznamte ho s olivovým olejem. Použijte 2 lžíce, promíchejte je se sklenicí moku a vzniklou masku nanášejte třikrát týdně. Vždy nechte působit 20 až 30 minut, ideálně pod nahřátým ručníkem. Nejen, že se vaše vlasy stanou hebké a měkké, ale dokonce získají na objemu.

Přírodní žehlička?

Pokud si chcete vlasy narovnat nebo vytvarovat, pivo vám pomůže dosáhnout fantastických výsledků. Vlasy si umyjte jako obvykle, poté je rozdělte na 4 nebo 6 částí. Na každou z nich nastříkejte pár kapek piva z lahve s rozprašovačem. Nechte 5 minut působit a opláchněte studenou vodou. Následně vlasy upravte podle potřeby. A ta nejlepší rada na konec?

Pivo vždy nalijte do misky a nechte ho zvětrat. Při vyšších teplotách uniká z piva přirozený CO2 a pivo ztrácí říz. Zatímco pro konzumaci je tento jev nežádoucí, vlasy odstranění plynu z moku vítají. Budete-li se se chtít vyhnout pachu z piva, můžete v závěru zkrášlujícího rituálu použít svůj oblíbený kondicionér.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Vejce benedikt

(2 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat