Prostreno.cz

Na tmavé kruhy pod očima pomáhají i potraviny z kuchyně

Mléko, pomerančový džus nebo rajče? I s nimi se můžete konečně zbavit kruhů pod očima, které vám zbytečně přidávají roky navíc!

Tmavé kruhy pod očima patří mezi běžné kosmetické svízele. A že si na ně stěžují jenom ženy, pro které je mladistvý vzhled naprostou prioritou? Ale kdeže! I muži se s touto neestetickou ozdobou horko těžko smiřují.

Faktory, které stojí proti nám

Jako nejlogičtější důvod, proč se tmavé kruhy tvoří, se jeví únava spojená se spánkovou deprivací. Je pravda, že může být hlavním pachatelem, ale určitě ne jediným. V pozadí téhle šlamastyky mnohdy stojí i genetické dispozice, špatné stravovací návyky či nízký příjem tekutin. Roli zde sehrává také přirozené stárnutí, jež vede k úbytku kolagenu. Viníkem bývá i chronický stres, konzumace alkoholu, alergie a záliba v opalování. Ovšem i dlouhé sledování monitoru počítače nebo displeje telefonu, které zrak namáhá, se dokáže vymstít právě v podobě nehezkých vaků! Hodláte jim vyhlásit válku? Tyhle přírodní prostředky v boji obstojí.

Čajové sáčky jsou vítanou pomocí

Někdo preferuje čaj sypaný, zatímco jiný si přípravu tohoto nápoje usnadní porcovanými sáčky. Právě ty jsou na zmíněný problém báječnou zbraní. Jakmile se vylouhují v horké vodě, vložte je na 15 minut do lednice. Studené „pytlíky“ černého či zeleného čaje si následně přiložte na zavřená víčka a pár minut s nimi relaxujte. Obsahují kofein i spoustu antioxidantů, takže stimulují krevní oběh, zmenšují otoky a příznivě zapůsobí na cévy, což je skvělý protiútok.

Ani plátky rajčat se neminou účinkem

I když si na oči většinou pokládáme nakrájenou okurku, ani takové rajče bychom neměli podceňovat. Platí totiž za štědrého dárce lykopenu. Toto rostlinné barvivo je cenným pokladem nejen pro kardiovaskulární zdraví a zrak, ale i pokožku, neboť snižuje výskyt tmavých kruhů.

Mléko nejen k pití

Že má mléko své nesporné kosmetické přednosti, to je všeobecně známá věc. Věděli jste ale, že skvěle zabírá i na potíž, jíž je věnován tento článek? Prostřednictvím vatového tamponu ho naneste do podoční oblasti a nechte se překvapit jeho účinky. Možná by vás mohlo zajímat, že stejné schopnosti má i pomerančový džus. A to jako vážně.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na oběd

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Pizza šneci

(2 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat