Prostreno.cz

Vajíčko je proteinovou bombou pro pleť i vlasy

Lámavé nehty, černé tečky  nebo vlasy bez objemu? Udělejte těmto problémům přítrž. Řešení představuje vajíčko, které je škoda jenom snídat!

Proteiny se přidávají do celé řady zkrášlujících produktů již od dob starověkých civilizací. Už Egypťané, Babyloňané, Řekové a Římané dobře věděli, že vyživují, chrání a regenerují pleť, nehty i vlasy, proto je využívali prostřednictvím vajec. Udělat to ale můžete i vy. Je na čase zjistit, jak zázračný a omlazující elixír máte v lednici!

Sérum proti vráskám

Asi není třeba zastírat, že stárnutí je vcelku výnosný byznys. Jen si představte ty závratné ceny pečující kosmetiky, jež slibuje zpomalení stárnutí i tvorby vrásek. Jenže ono jde možná mládnout i levněji. Ostatně, většina těchto krémů a pleťových masek obsahuje proteiny, které vám nabízí i to zmíněné vajíčko. Zkombinujte jeho bílek se dvěma lžičkami medu a vzniklou směs nechte na obličeji i krku působit do úplného zaschnutí, poté ji smyjte vodou. Pro viditelné výsledky je třeba celý proces opakovat dvakrát týdně.

Peeling, který čistí póry

Zrovna si říkáte, že vám trocha bílku zbyla? Rozhodně se ho nezbavujte, stejně jako skořápek. Ty rozmixujte na jemný prášek a poté obě ingredience promíchejte dohromady. Co z toho budete mít? Parádní peeling, který odstraní odumřelé kožní buňky a vyčistí pokožku, přičemž ji zbaví i nevzhledných černých teček. Namasírujte si jím tvář jemnými krouživými pohyby a dopřejte mu pár minut, aby mohl účinkovat.

Nehty jako ze škatulky

Trápí vás nehty, co se štěpí a lámou, kvůli čemuž nemohou dorůst do požadované délky? Ošetřete je proteiny! V tomto případě rozmíchejte žloutek v misce zahřátého plnotučného mléka. V lázni pak nehty namáčejte několikrát týdně, vždycky zhruba deset minut. Snadno tak docílíte jejich regenerace i posílení.

Vlasy, které vám budou závidět

Rozšlehané vajíčko s trochou bílého jogurtu využijete zase jako báječný kondicionér na vlasy, jehož ideální doba působení je přibližně půl hodiny. Tahle péče zlepší zdraví i kvalitu hřívy. Zároveň poskytne ochranu před nepříznivými vnějšími vlivy a zprostředkuje lesk a vytoužený objem.

Zdroj: www.beautytips.com, www.healthline.com





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat