Prostreno.cz

Zázvorový olej podporuje zdraví a krásu

Zázvorový olej je stejně jako čerstvý zázvor využívaný pro svoje léčivé vlastnosti na různé potíže. Éterické oleje nepodporují jenom zdraví a ducha, ale můžeme ho využít i na zkrášlovací procedury pro vlasy a pokožku.

Zázvor patří odjakživa k dostupným léčivým prostředkům a díky tomu ho využívá tradiční medicína především v Asii. Přitom se používá především jeho kořen – čerstvý, v prášku nebo jako éterický olej.

V domácích podmínkách se používá při mnoha obtížích, třeba při nevolnosti, nachlazení, bolestech svalů a proti mírným bolestem hlavy. Éterický olej má při správném použití pozitivní účinek na zdraví, pohodu a krásu. Studie také již dávno prokázaly jeho účinnost proti cestovním nebo těhotenským nevolnostem.

Jak funguje zázvorový olej

Jako léčivý prostředek má zázvor mnoho pozitivních a potřebných vlastností. Působí kromě jiného hřejivým, povzbuzujícím, antibakteriálním a protizánětlivým účinkem. Tyto vlastnosti má zázvor nejen jako čerstvý, ale i éterický olej. Klasicky se dá éterický olej použít v aromalampě nebo aroma-diffuséru.

Vnější použití olejového oleje

Masáže

Na bolest svalů nebo kloubů stačí namazat postižená místa několika kapkami zázvorového oleje.

Proti kašli

Naplňte misku horkou vodou a přidejte asi 5 kapek zázvorového oleje. Ve vodě namočte utěrku nebo jinou bavlněnou tkaninu, vyždímejte a položte na hrudník. Na to dejte suchý ručník a upevněte třeba šálou. Teple se oblečte a asi 30 minut takto odpočívejte. 

Do koupele

V zimě můžete zázvorový olej použít jako přísadu do koupele, když venku promrznete a potřebujete se zahřát.

Pro pleť

Díky svým antibakteriálním vlastnostem můžete zázvor použít proti nečistotám na pleti. Důležité je, abyste olej nepoužili na pleť v jeho čist formě a před použitím na celý obličej vyzkoušeli, jak vaše pleť bude na zředěný olej fungovat.

Na podporu růstu vlasů

Protože zázvorový olej má povzbuzující účinky, najdete i několik návodů na jeho použití pro masáž hlavy na podporu růstu vlasů.

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: Názor autora.





Celkem 1 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Lasagne

(2 hlasů)

Brokolicové karbanátky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat