Prostreno.cz

Potraviny pro přitažlivý pach těla

Chcete pro své okolí a hlavně opačné pohlaví vonět přitažlivěji? Zapomeňte na toaletní vody z parfumerie, jezte více bílých ryb, citrusových plodů nebo celeru!

Jedním z klíčových faktorů přitažlivosti je tělesný zápach. Ten je pro každého člověka jedinečný, a to podobně, jako třeba DNA nebo otisky prstů. Dva lidé tedy nemohou vonět úplně stejně, protože každý má jiné složení bakterií, genetické dispozice, specifický způsob stravování i životní styl. Dá se tento osobní „parfém“ nějak ovlivnit či dokonce pozměnit, aby byl pro opačné pohlaví atraktivnější? Odborníci o tom nepochybují. A přidávají seznam potravin, které vám s tím pomohou!

Bílé ryby jako sázka na jistotu

Halibut, treska nebo tilapie. Kdy jste něco takového měli naposledy? Vůbec není na škodu příjem těchto živočichů zpravidelnit. Bílé ryby možná tak docela nevoní, ale na příjemnější tělesný zápach mají paradoxně velký vliv. Naopak červené maso činí pot odpudivější. Jeho názor potvrzuje hned několik studií, včetně té, jejíž poznatky publikoval magazín Chemical Senses (1).

I citrusové plody mají překvapivý účinek

Citrony, pomeranče, limetky nebo grapefruity dokážou eliminovat pachy na pokožce. Jejich kyseliny procházejí celým systémem, podporují detoxikační procesy a zabraňují zadržování vody. Díky nim může člověk působit svěžím a jakýmsi ovocným dojmem (2).

Celerem také netřeba šetřit

O celeru je toho hodně co říct. Jeho nutriční profil harmonizuje trávení a urychluje spalování kalorií. Je také skvělým zdrojem vitaminu K, kyseliny listové, draslíku a manganu, takže příznivě ovlivňuje zdraví. Vlastně, víc než to. Když žvýkáte celer, uvolní se do vašeho těla i molekuly feromonů, které obsahuje, konkrétně androstenonu a androstenolu. Je prokázáno, že tyto sloučeniny zvyšují vzájemnou přitažlivost, protože organismus jejich vlivem vydává atraktivní pachové signály (3).

Zdroje: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7802608/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2278291/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8947928/





Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat