Prostreno.cz

Exotické ovoce liči by se nemělo konzumovat na lačný žaludek

Máte rádi liči? A jíte ho nalačno? Pozor na to, protože tak prý riskujete hypoglykemické bezvědomí, které by mohlo skončit tím nejhorším možným scénářem.

Litchi, nebo chcete-li liči je plod stálezeleného majestátního stromu, který může dorůstat do výšky až 20 metrů, přičemž se dožívá i 200 let. Toto exotické ovoce původem z Číny má mnoho prospěšných účinků, nicméně ukázalo se, že skrývá i nebezpečné tajemství. Jak může vaše zdraví vylepšit a zároveň i ohrozit?

Každá mince má dvě strany

Americké ministerstvo zemědělství prostřednictvím jedné ze svých studií prokázalo, že liči obsahuje spoustu živin, a to včetně vitaminu C, B-komplexu, draslíku, fosforu, hořčíku, železa, vápníku, manganu, vlákniny, bílkovin a polyfenolových sloučenin. Díky tomu prý pomáhá při zažívacích potížích a poruchách oběhové soustavy, přičemž představuje prevenci rakoviny, zlepšuje kognitivní funkce, blahodárně působí na prostatu, posiluje imunitu a usnadňuje hubnutí. Také se zjistilo, že toto ovoce podivného vzezření vykazuje antivirové schopnosti, normalizuje krevní tlak, urychluje léčbu chřipky a chrání pokožku před škodlivými UV paprsky. Jeho častější konzumace se tedy vřele doporučuje! Má to ale jednu dost zásadní podmínku. O co přesně jde?

Hrozba, o které musíte vědět

Ve světě se každý den dějí různé věci a některé jsou skutečně děsivé. Vědci třeba zaregistrovali, že v mnoha indických oblastech trpí obyvatelé včetně dětí, trpí vážnými zdravotními obtížemi, které ve 40 procentech případů končí úmrtím. Dlouho se snažili přijít na to, co za tím stojí, načež zjistili, že viníkem je právě liči. Laboratorní testy, o nichž informuje magazín The Lancet, prokázaly, že pokud ho člověk konzumuje na prázdný žaludek, jeho obsažená aminokyselina zvaná hypoglycin inhibuje schopnost těla produkovat glukózu, čímž způsobuje hypoglykemické bezvědomí. Z tohoto důvodu lékaři varují, že pokud si na liči chcete pochutnat, samozřejmě můžete, ale rozhodně ne nalačno!

Zdroje: 1mhealthtips.com, phlabs.com, organicfactsnet.com





Tip na večeři

Více tipů

Želví maso

(2 hlasů)

Bramboráky

(1 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat