Prostreno.cz

Polévka se sušenými smrži

Ani v sušeném stavu smrže neztrácejí nic ze své jedinečné chuti a vůně, naopak, polévce dodají ještě intenzivnější aroma.

Ohodnotit
(16 hlasů)
  • 3h a 5min

    2h a 30min příprava

    35min vaření

  • 382 kJ / 91 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny6g
sacharidy8g
tuky4g

Ingredience na

  • 80 g sušených smržů
  • 1 ks velké cibule
  • 2 lžíce rostlinného oleje
  • 2 lžíce hladké mouky
  • 1,5 l zeleninového nebo hovězího vývaru
  • 200 g čerstvého smetanového sýra
  • 200 ml smetany na vaření
  • Na posypání
  • 1 hrst zelené petržele

Postup přípravy

  1. Houby namočte na 2 hodiny do vody. Pak houby 10 minut povařte. Vodu vylijte! Houby přelijte čerstvou vodou a sceďte.
  2. Houby jemně nakrájejte.
  3. Oloupanou cibuli nechte zesklovatět na oleji, cibuli zasypte moukou a připravte jíšku.
  4. Jíšku za stálého míchání zalijte vývarem, přidejte houby a vařte 15 minut.
  5. Do polévky přidejte smetanu, vmíchejte sýr a nechte sýr rozpustit.
  6. Podávejte se snítkou petrželky.

TIP:

Koupit sušené smrže je poměrně drahá záležitost, pokud máte možnost, nasušte si houby sami.





Vložit můj recept

Reklama

Ohodnoťte recept:
Polévka se sušenými smrži

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat