Prostreno.cz

Hořčíkový olej je všestranný domácí pomocník

Bolí vás svaly a klouby? Nebo vám otravuje život častá migréna, akné či syndrom karpálního tunelu? To chce hořčíkový olej, který vás zbaví také stresu a nespavosti! Nadělíte si ho pod vánoční stromeček?

Hořčík je minerál, který sehrává hlavní roli v mnoha tělesných procesech. Vždyť se přímo účastní více než 300 biochemických reakcí! Přispívá ke zdravému metabolismu i fungování imunitního systému, ovlivňuje hustotu kostí, normalizuje tlak, zabraňuje depresím a snižuje riziko srdečních chorob. Co svede jeho vnější použití? Pokud jste ještě neslyšeli o hořčíkovém oleji, je nejvyšší čas na seznámení! Co je tento produkt, který seženete v lékárně i na internetu, vlastně zač? A proč ho možná už nedáte z ruky?

Medicína, která se nezdá

Hned zpočátku je třeba znovu upozornit na to, že hořčíkový neboli magnéziový olej není určen ke konzumaci, ale pouze zevní aplikaci. Může být tedy přidáván do koupelí, ovšem vhodný je i k masáži nebo jako zábal nohou. Obsahuje vysoké dávky chloridu hořečnatého, proto vám pouhých 5 ml mazání může poskytnout až 500 mg hořčíku. Že to přijde vniveč, když ho budete mít na pokožce, nikoli v žaludku? Právě, že vůbec ne. Četné vědecké studie se shodují v tom, že tento minerál užívaný orálně nemusí být správně absorbován, neboť je jeho vstřebávání ve střevech ovlivněno celou řadou faktorů. Z toho tedy vyplývá, že doplňovat jeho hladiny „kožní cestou“ vůbec není špatný nápad, ale spíše nutnost. Ptáte se na účinky této mazlavé kúry?

Úlevou od bolesti to začíná

Zmíněný prostředek je velice nápomocný při jakýchkoli bolestech pohybového aparátu. A pozor, uplatní se i při migréně a syndromu karpálního tunelu! Zároveň zvyšuje sportovní výkony, podporuje svalovou regeneraci a zabraňuje křečím. Podle některých výzkumů jeho pravidelné používání také tlumí příznaky PMS, vyvažuje hladiny hormonů a zkvalitňuje spánek. Rovněž poskytuje úlevu při stresu a zastavuje záněty. Souběžně přispívá k léčbě akné, svědivých vyrážek a ekzémů. To vypadá jako parádní vánoční dárek, nemyslíte?

Zdroje: topnaturalremedy.com, mindbodygreen.com





Celkem 1 komentářů

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat