Prostreno.cz

Mrkvový eintopf

Sytá polévka z mrkve a červené řepy z jednoho hrnce, nebo-li "eintopf".

Ohodnotit
(11 hlasů)
  • 40min

    20min příprava

    20min vaření

  • 172 kJ / 41 kcal

    energetická hodnota na 100g

Nutriční informace na 100 gramů:

bílkoviny2g
sacharidy8g
tuky1g

Ingredience na

  • 400 g mrkve
  • 1 ks červená cibule
  • 150 g celeru
  • 100 g červené řepy
  • 800 ml zeleninového vývaru
  • 2 špetky soli
  • 2 špetky čerstvě namletého pepře
  • Na ozdobu
  • 2 snítky mrkvové natě

Postup přípravy

  1. Cibuli oloupejte a nakrájejte na kolečka. Mrkev, celer a červenou řepu oloupejte a nakrájejte nejprve na plátky, ty pak na slabé dlouhé nudličky.
  2. Nakrájené nudličky zeleniny vložte do většího hrnce, zalijte vývarem, osolte, opepřete a přiveďte k varu.
  3. Přidejte nakrájenou cibuli a na mírném plameni vařte asi 20 minut. Horkou vařenou zeleninu rozdělte do misek a podávejte.




Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Ohodnoťte recept:
Mrkvový eintopf

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat