Prostreno.cz

Na lačný žaludek jsou některé potraviny přímo nevhodné

I když jsou citrusové plody a jídla s pikantním kořením vlastně zdravá, prázdnému žaludku vůbec nesvědčí. A proč se raději vyhnout i syceným nápojům a sladkým limonádám?

Když má člověk hlad nebo žízeň, tak se nají a napije. Běžná praxe, nad kterou se obvykle nijak zvlášť nepřemýšlí, že? Vážně si ale v těchto chvílích můžete dát všechno, co vám přijde pod ruku, respektive ústa? Tak to je hodně sporné. Samozřejmě vám nikdo nic nezakazuje, nicméně existují potraviny a nápoje, které třeba prázdnému žaludku nedělají vůbec dobře. Co všechno patří na jejich seznam?

Pikantní jídla dokážou nehezky zatopit

Jeden výrazné a ostré pokrmy miluje, zatímco druhý by je nepozřel ani za nic. Pokud patříte do první kategorie, myslete na to, že se vám mohou nehezky vymstít. Lékaři varují, že dráždí žaludeční sliznici, což může vést k břišním křečím, pálení žáhy, nevolnosti nebo zvracení. Tedy zejména tehdy, máte-li na ně zálusk po několikahodinové „hladovce“.

Pozor na citrusové plody

Citrony, pomeranče, grapefruity nebo limetky. Všechno tohle jsou vychvalované přírodní poklady, které mají na zdraví hodně příznivý vliv, neboť posilují imunitu, detoxikují organismus, normalizují tlak, regulují cholesterol a podporují hubnutí. Ne vždycky je na ně podle lékařů ale úplně vhodná doba. Když je „pošlete“ do prázdných útrob, s největší pravděpodobností vám razantně zvýší produkci žaludečních kyselin, jež jsou v nadměrném množství na pořádně velkou obtíž. Vysoký obsah fruktózy ve spolupráci s obsaženou vlákninou také zpomalí činnost celého trávicího systému. Ani to není úplná hitparáda…

Syceným nápojům se raději vyhněte

Sycené nápoje a přeslazené limonády plné pochybných chemických složek jsou podle mínění výživových poradců špatné ve kteroukoli denní dobu, nejhorší škody ale páchají právě nalačno. Jak to? Vaše tělo prostě a jednoduše překyselí a naprosto rozhodí rovnováhu v zažívacím traktu. To v lepším případě skončí plynatostí, v tom horším palčivými bolestmi břicha.

Zdroje: ndtv.com, liebherr.com






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Pečená vejce s pažitkou

(20 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat