Prostreno.cz

Věci, které byste si právě teď měli přidávat do kávy

Ráno bez kávy? Pro někoho absolutně nepředstavitelná záležitost! I když je tenhle oblíbený nápoj chutný jen tak sám o sobě, vyplatí se do něj přidat něco navíc. Které ingredience vašemu tělu udělají nesmírně dobře? Podpořte imunitu a zrychlete svůj metabolismus!

Sychravé dny, méně slunečního svitu, nachlazení, chřipky i mlsání sladkostí, s nimiž se pojí riziko přibývání na váze. Ničemu z toho nedejte šanci a kávu obohacujte o tyhle poklady!

Rychlejší metabolismus a redukce tuku

Už teď se obáváte příchodu vánočních svátků. Nic není tak horké, jak se zdá! Pro rychlejší metabolismus a redukci tuku do své kávy přidávejte 1 lžičku medu, 1 lžičku skořice a 1 lžičku kokosového oleje. Takto připravený nápoj pijte dvakrát denně. Med je přírodní sladidlo, které má nižší GI index a zvyšuje spotřebu energie v těle.

Skořice snižuje hladinu cukru v krvi, stimuluje metabolismus, podporuje spalování tuků, hlavně v oblasti břicha. Kokosový olej je dobrý nejen pro vnější aplikaci, ale také pro vnitřní orgány těla. Je nápomocný pro fungování vnitřních orgánů těla, navyšuje tělesnou teplotu a naopak přispívá ke snižování přebytečného tuku.

Nezdolná imunita

Kurkuma neboli indický šafrán je koření ze sušeného mletého oddenku kurkumovníku dlouhého. Než se dostala na kávovou scénu, používala se k dochucení pokrmů a k lékařským účelům. O pár let později začala být hvězdou sociálních sítí a stala se trendem. Lidé ji přidávali do svých smoothies, zelených šťáv a zlatých mléčných receptů.

Kurkuma obsahuje nálož silných protizánětlivých a antioxidačních látek, které jsou spojeny s aktivní složkou zvanou kurkumin. Na základě vědeckého výzkumu se udává, že kurkumin chrání před různými nemocemi, jako je cukrovka a srdeční choroby, přispívá k léčbě jater a bojuje proti Alzheimerově chorobě.

Další skvělá věc na kurkumě je, že posiluje imunitní systém a bojuje proti volným radikálům. Do kávy tak jednoznačně patří. Jako v předchozím případě si dopřejte 1 čajovou lžičku na šálek a takto obohacenou kávu vypijte dvakrát denně. Zvlášť během podzimu a zimy je to žádoucí!

Zrychlená a šetrnější léčba nemocí

Kardamom je napěchovaný esenciálními oleji, které taktéž mají antioxidační účinky. Zelený kardamom se v Indii používá k léčení celé řady neduhů, například bolestí v krku. Uvedené koření napomáhá při boji s infekcemi a záněty, působí proti škodlivým bakteriím, ale v porovnání s chemickými antibiotiky neničí střevní mikroflóru a prospěná probiotika. Lžičku  kardamomu v kávě tělo nesmírně uvítá.

Zdroje: slamxhype.com, eanjoebean.com, organicfacts.net






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat